Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 08 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 2/12/2010

Activat avui el dispositiu de reforç de les zones comercials per la campanya de Nadal
- Agents de la Guàrdia Urbana de Badalona i dels Mossos d’Esquadra patrullaran a peu pels eixos comercials de la ciutat

Activat el dispositiu de reforç de les zones comercials al Nadal. Foto: Ajuntament BadalonaAvui ha començat el dispositiu de reforç del control policial de les zones comercials de Badalona, coincidint amb l’inici de la campanya de Nadal i la major afluència de ciutadans als principals eixos comercials de la ciutat. L’objectiu d’aquest dispositiu de reforç és incrementar la seguretat a les zones comercials, intensificant el patrullatge habitual per aquestes zones i donant millor cobertura davant l’increment de clients que es registra en aquestes dates.

Així, aquest reforç del patrullatge, que es realitzarà amb parelles mixtes d’agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, pretén prevenir els robatoris i furts, les situacions que pertorbin la convivència, i els actes d’incivisme en zones de gran afluència de persones.

El servei es divideix en tres sectors. Un primer sector inclou l’eix format pel carrer de Mar, el carrer Canonge Baranera, i els carrers Lleó, Arnús, Prim i Francesc Layret, a banda de les zones més pròximes a aquests. El segon sector és el format pel passeig de La Salut, l’entorn del centre comercial Màgic Badalona, i els entorns de Pérez Galdós, Xile, Torner i Pep Ventura. Finalment, el tercer sector on es destinaran efectius de reforç és el format pels eixos comercials de Montigalà, Coll i Pujol, Àngel Guimerà i Independència.

Les zones més properes a aquests eixos comercials també seran sotmeses a un control policial reforçat, que complementarà el que habitualment es realitza.

El servei de reforç amb les patrulles mixtes es desenvoluparà durant les hores d’obertura dels comerços.

Qualsevol actuació en què intervinguin els agents destinats al dispositiu de reforç de zones comercials podrà comptar amb la participació d’altres dotacions en servei ordinari, si les circumstàncies del fet en què s’actuï ho requereixen.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, ha explicat que “aquest dispositiu de reforç es continua realitzant perquè s’ha mostrat efectiu en anteriors ocasions”, i ha destacat que “és una bona mostra de les virtuts que té la col•laboració entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra en accions policials de proximitat”. Finalment, Falcó ha manifestat que “a banda de la presència policial, és important la col•laboració ciutadana i la dels responsables dels establiments comercials, ja que s’ha demostrat que és efectiu informar els cossos policials quan es tenen indicis sobre algun comportament que indiqui un risc per a la seguretat de persones i establiments comercials”. Falcó ho ha resumit afirmant que “el dispositiu està més pensat per prevenir incidents i evitar que es produeixin, i en això és clau la presència d’agents però també la informació que rebi la sala conjunta de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra”.

Està previst que el dispositiu iniciat avui s’acabi el 16 de gener, data a partir de la qual es mantindrà l’habitual presència policial als eixos comercials de la ciutat.

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala