Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 26 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 17/4/2019

Presentació del llibre «De poble a ciutat. Imatges de Sant Adrià»
- Dimarts 23 d’abril, a les 18 h, a la Biblioteca de Sant Adrià.

El proper 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, es presentarà el llibre «De poble a ciutat. Imatges de Sant Adrià de Besòs»  a la sala d’actes de la Biblioteca de Sant Adrià. En l’acte hi participaran Albert Martínez, autor del llibre i tècnic de l’Arxiu Municipal; Fermin Rodríguez, cap de servei de l’Àrea de Ciutadania i Serveis a la Persona i, Joan Callau, alcalde de Sant Adrià.

Aquest llibre recupera la memòria històrica del municipi i mostra la transformació de Sant Adrià a través de material gràfic, sobretot fotografies de particulars i entitats i documents del fons de l’Arxiu Municipal. Inclou un ampli ventall de materials com postals, dibuixos, anuncis, programes de mà, reproduccions d’alguns objectes d’ús popular, logotips i segells, una diversitat d’imatges que fa més atractiu el llibre. Per aconseguir la documentació ha estat imprescindible la col·laboració desinteressada de ciutadans i ciutadanes que com es destaca a la introducció «van aportar no tan sols material gràfic que conservaven en àlbums i calaixos sinó també els seus records personals amb els quals s’ha donat més sentit i contingut a l’obra».

Més de 700 imatges conviden a fer una passejada des del Sant Adrià de principis del s. XX fins als anys 70. Cal destacar l’intens treball de recerca per trobar documents gràfics anteriors als anys 60, sobretot perquè Sant Adrià era un lloc de gent humil i les fotografies només es feien  en dates o esdeveniments importants.

A través de 13 capítols «De poble a ciutat. Imatges de Sant Adrià de Besòs» ens mostra el nucli antic de la ciutat; l’evolució urbanística dels barris; la nevada i les riuades de 1962;  la implantació de noves indústries al territori i l’aparició de transports com el tramvia, el tren o el taxi; els actes i celebracions religioses; l’activitat política; l’associacionisme; les festes populars; l’esport; la cultura; l’educació; les activitats quotidianes com un dia de feina o una jornada d’estiu a la platja i el comerç tradicional. El valor de les imatges, no és tant la seva perfecció tècnica, sinó el contingut iconogràfic i antropològic. En aquest llibre les persones són les protagonistes.

L’Arxiu Municipal

L’Arxiu Municipal de Sant Adrià Isabel Rojas Castroverde és la memòria de la ciutat i compta amb dos gran fons: un fons municipal (documents que provenen de l’activitat diària de l’Ajuntament ) i un fons de particulars i institucions, empreses i entitats (inclou tota mena de documentació relacionada amb el municipi). A més a més desenvolupa un important treball de

difusió tant dels materials com de la tasca del propi arxiu i de la història de Sant Adrià. En aquest marc organitza activitats com exposicions, visites d’escoles i instituts, xerrades, a les que ara se suma l’edició del llibre «De poble a ciutat. Imatges de Sant Adrià de Besòs», i com diu l’autor en la introducció «és necessari mostrar el passat per ajudar que res no s’oblidi i conservar la memòria històrica de la nostra ciutat».Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala