Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 20 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 30/11/2010

Santa Coloma s'afegeix a la celebració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida
- Amb activitats de conscienciació social

Santa Coloma s'afegeix a la celebració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida. Foto: EFE Demà dimecres 1 de desembre és el Dia Mundial de Lluita contra la Sida. Un cop més, farmàcies, serveis de restauració, escoles i altres entitats de Santa Coloma juntament amb l’Ajuntament de la ciutat, han organitzat i participen en activitats amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat de prendre mesures de prevenció del contagi del VIH.

Enguany, a Santa Coloma hi haurà activitats organitzades per ASAUPAM (Associació d'intervenció comunitària en drogodependències), amb la col·laboració de l’Ajuntament, com el torneig de futbol sala mixt (10.00 h, al pavelló del Raval); en aquest torneig l’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon realitzarà el “tret d'honor”. Destaca també el taller “La sida i l’estigma social” que, amb la col·laboració del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament, es farà al Centre Cívic del Raval (13.00). I especial menció per al recordatori a les persones absents (14.00) en el mateix centre.

Pel que fa als joves, avui dia 30 de novembre i el 2 de desembre es representarà l’espectacle còmic teatral Que sí, vida!, de la ONG Teatracció, als instituts de Les Vinyes i Numància. Aquest matí s’ha fet la representació a l’institut de La Bastida. Es tracta d’una activitat lúdica i participativa que està connectant amb la població més jove des de fa 10 anys, a càrrec d’aquesta entitat solidària, que ja ha realitzat unes 800 actuacions arreu del país.

Lliurament de 1.500 fulletons amb preservatius

D’altra banda, a tots els centres de secundària hi haurà un punt informatiu, on es lliurarà material sobre la prevenció de la infecció, en total seran uns 1.500 fulletons informatius, llacets i preservatius que es repartiran als joves dels instituts colomencs.

Actualment, el diagnòstic precoç del VIH ha de permetre a les persones majors de16 anys beneficiar-se d’un seguiment mèdic i d’un tractament eficaç, així com evitar la trasmissió del virus. Les proves de detecció del virus, a més dels centres sanitaris, es poden fer a les farmàcies següents de Santa Coloma: A.Puigcarbó (c. Irlanda, 104); M. Serra (av. de la Generalitat, 21); E. Bach (c. Wagner, 7), i M. L. Ballart (av. de l’Anselm de Riu, 24).Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala