Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 08 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - - 20/3/2019

Guanyem alerta d’un greu problema de salut pública a Badalona provocada pel bloqueig del servei de les colònies de gats de la ciutat
- El servei, bloquejat des del mes de juny, comportarà que la població de gats de la ciutat augmenti en pocs mesos en més de 1000 animals.

Dolors Sabater, exalcaldessa i candidata de Guanyem Badalona en Comú per l’alcaldia, es va reunir el passat dilluns amb les persones voluntàries que gestionen les 32 colònies de gats que estan repartides per tota la ciutat. Aquestes colònies i les seves voluntàries (entre unes 15-20 dones) fan, des de fa molts anys, un servei públic indispensable i invisibilitzat: controlar el nombre de gats que viuen al carrer encarregant-se, amb ajuda de l’Ajuntament, d’esterilitzar-los (per controlar que no es reprodueixin) i alimentar-los.

Les voluntàries denuncien que, després de més de 8 anys gaudint del suport de l’ajuntament per aquest servei de salut pública indispensable, des del mes de juny del 2018 (quan una moció de censura impulsada per PP, PSC i Cs va expulsar el govern de Dolors Sabater) tots aquests serveis han estat bloquejats sense cap explicació ni calendari de solucions. Aquest abandó del servei comporta que les voluntàries hagin de pagar de la seva butxaca el menjar dels animals (algunes han arribat a gastar-se 500 € al mes en pinso). Però, el que és més greu, el fet que l’Ajuntament no pagui el servei veterinari d’esterilització comportarà que la reproducció dels gats de la ciutat augmenti sense control. Les voluntàries han calculat que aquest estiu, quan farà un any que no es fan esterilitzacions, a Badalona hi hagi uns mils gats més a la ciutat als que no es podrà donar menjar, amb els problemes de seguretat, convivència i salut pública que això comportarà.

“No hi ha setmana que entitats o veïnat de la ciutat ens comuniqui que es tanca o es bloqueja un servei des que es va instal·lar el govern de la moció de censura”, ha declarat Sabater després de la reunió amb les voluntàries de les colònies de gats. Aquestes li van comunicar que s’havien arribat a reunir amb el govern municipal i que ara per ara no tenen cap pla previst per solucionar-ho després de més de 8 mesos. “No sé si el govern sap la magnitud del problema de salut pública que està provocant amb la seva inacció”, ha continuat Dolors Sabater. “Que deixin de pensar en la seva campanya electoral i que es dediquin a resoldre els problemes que han provocat”, ha etzibat.

Sabater també ha dit estar preocupada per altres temes relacionats amb plagues i salut pública, com la fumigació de rates i paneroles, que també semblen bloquejades. Amb tots aquests temes Sabater i el seu grup municipal, Guanyem Badalona en Comú, presentarà preguntes per escrit per a obligar al govern a donar una resposta urgent.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala