Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 18 de Octubre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacci - Sant Adri de Bess - 15/3/2019

Avancen les obres del primer tanatori de Sant Adri
- Acabaran a finals de l'estiu i es posar en marxa a l'octubre

Les obres del primer tanatori que hi haurà a Sant Adrià del Besòs, en un solar de més de deu mil metres quadrats al costat del riu Besòs, avancen a bon ritme i tenen prevista la finalització desprès de l’estiu i la seva posada en marxa cap a l’octubre d’aquest mateix any.

Segons Ana Gassió, gerent de Tanatori del Litoral, “una instal·lació d’aquestes característiques a Sant Adrià de Besòs permet als veïns de la ciutat disposar d’un servei que mai han tingut al seu municipi, ja que el centre prestarà un servei integral a les famílies usuàries amb l’objectiu de facilitar tot el necessari en un procés de defunció”.

 Des del nou tanatori s’oferiran serveis integrals a totes les famílies, des del moment de la defunció i la recollida del difunt a qualsevol punt de Catalunya, passant per la vetlla o la cerimònia i fins al destí final, al crematori o al cementiri que la família triï, les 24 hores dels 365 dies de l’any. La companyia garanteix també un servei totalment personalitzat, ja que s’adapta al que els usuaris necessiten tant a nivell de pressupost com de productes o tipologia de serveis.

 A hores d’ara les obres ja han superat la fase de cimentació, sanejament i estructura. Segons Gassió, “les obres estan seguint el curs previst. El procés d’aixecar l’estructura de l’edifici ha estat relativament ràpid ja que el seu sistema constructiu es va plantejar amb estructures prefabricades seguint un principi de desenvolupament sostenible i respectuoses amb el medi ambient”.

Un equipament funerari modern i sostenible

El Tanatori del Litoral es troba sobre un solar de més de 10.000 m², dels quals se n’edificaran 2.000, tots en planta baixa per garantir la màxima comoditat als usuaris, i gairebé els 8.000 m² restants estan contemplats com un espai obert, enjardinat, integrat en l’entorn, que proporciona una zona verda més a la ciutat. Es tracta d’un centre de grans dimensions, amb espais amplis exteriors i lluminosos, amb l’objectiu de facilitar l’accés i la mobilitat de tots els usuaris.

La particularitat d’aquest nou centre és que cadascuna de les cinc sales de vetlla que acollirà tindran un accés, amb porxo, totalment independent als jardins exteriors privats que donaran cara al riu Besòs i que garantirà la màxima intimitat i tranquil·litat a les famílies. Cada sala tindrà unes dimensions de gairebé 80 metres quadrats i comptarà amb vestíbul propi, sala per a la família amb guarda-roba i bany i una dependència destinada al túmul. El tanatori disposarà també d’un oratori de 250 metres quadrats, amb capacitat per a 182 persones assegudes i preparat per acollir cerimònies laiques o religioses.

Així mateix, el centre tindrà una zona de recepció àmplia, des d’on s’accedirà a les oficines de tramitació i atenció personalitzada a les famílies, a l’exposició de flors i a la zona de vending. L’accés al centre i a les cinc sales de vetlla es farà a través d’un únic d’accés, que connectarà amb un aparcament exterior enjardinat i arbrat amb 114 places d’estacionament gratuïtes.

El tanatori contempla també un crematori per tal d’oferir un servei integral a les famílies usuàries, així com una zona d’ús privat per al personal intern del centre, on es trobarà una sala de tanatopràxia i altres instal·lacions tècniques. Aquesta instal·lació funerària es projecta i es gestionarà seguint uns estrictes paràmetres ambientals basats en el principi de desenvolupament sostenible i cent per cent respectuosos amb el medi ambient, amb elements de construcció que tenen en compte l’estalvi energètic, la gestió de residus i, fins i tot, un tipus d’enjardinament de baixes necessitats hídriques. A nivell de fabricació, es prioritza l’ús de materials reciclats i s’estan emprant solucions constructives amb estructures prefabricades per tal per tal d’utilitzar menys energia en la fabricació i menys generació de residus de construcció. El projecte inclou ventilació natural creuada a les sales de vetlla i elements d’alta inèrcia tèrmica per controlar la temperatura interior de forma natural com la utilització del formigó o el vidre compost.

Tanatori del Litoral i la seva dinamització econòmica de la zona

A més, la materialització del projecte funerari suposa un dinamitzador més dins el motor econòmic de la ciutat. S’estima que, tant en les fases de construcció com de funcionament, es generi prop d’un centenar de llocs de treball de forma directa o indirecta, en una població on la taxa d’atur està per sobre del 20 % segons les darreres dades registrades. L’impacte econòmic en la fase de construcció es calcula que serà de 4,5 milions d’euros i, en la fase de funcionament, de 400 mil euros anuals.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala