Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 25 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Sant Adrià de Besòs - 26/2/2019

Nou impuls a la consolidació i la integració en l’entorn del Campus Diagonal Besòs de la UPC
- Aquest matí s’ha col.locat la primera pedra del Parc del Campus de Sant Adrià, un gran espai verd de 20.000 m2 que connectarà els barris del Besòs i la Mina amb el Port Fòrum i les platges.

Avui dimarts 26 de febrer l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, el primer tinent d'alcaldessa de l'ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello la presidenta del Consorci del Campus Diagonal-Besòs, Janet Sanz, el secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Grau i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Francesc Torres, han presentat el conjunt d’actuacions que s’impulsaran aquest any al Campus Diagonal-Besòs de Sant Adrià i que el consolidaran com espai d’interacció de la comunitat universitària, dels veïns de Sant Adrià i del món empresarial.

També hi han assistit representants del Consorci de la Zona Franca, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, del Consell Comarcal i de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEEB) i del Consorci del Besòs.

L’alcalde Joan Callau, ha senyalat que el Campus està impulsant un “canvi estructural a Sant Adrià lent però constant que ja està transformant tant la realitat social com l’entorn” i ha fet una crida per preservar l’esperit de consens i concòrdia que han fet possible l’existència del Campus Diagonal Besòs, “una prova de que quan les administracions col.laboren els projectes es tiren endavant”.

Durant el 2019 es duran a terme un conjunt d’actuacions amb una inversió de més de 40M€ per potenciar el Campus i convertir-lo en un espai d’interacció de la comunitat universitària, veïnal i empresarial. Avui s'ha col·locat la primera pedra del futur Parc del Campus, que connectarà la Rambla de la Mina amb el Port Fòrum a través d’una nova zona verda i de lleure de més de 20.000 m2 que s’estrenarà a finals d’any. A la parcel·la E, al quart trimestre s’hi començarà a construir un edifici nou que acollirà petites i mitjanes empreses, start-ups i espais de coworking per a autònoms, emprenedors i iniciatives innovadores dels estudiants. Les obres de la nova residència d’estudiants estan a punt d’acabar i es preveu que es posi en marxa al setembre, amb una capacitat per allotjar fins a 300 estudiants, professors i investigadors. Els possibles usos de les parcel·les L i M seran la seu d’una incubadora d’empreses d’economia verda en el marc de Barcelona Activa, i d’oficines de la Fundació UPC i de Barcelona Energia.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala