Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 de Juliol de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 29/1/2019

L'Incasòl i l'ajuntament de Sant Adrià de Besòs obren la presentació d'ofertes per a la nova ordenació de la fàbrica de cartró Llandrich
- L’Institut Català del Sòl (Incasòl) posa a la venda els terrenys de l’antiga fàbrica i, per primer cop, vincula la comercialització amb que les ofertes incorporin un projecte de nova ordenació d’aquest sector.

El director de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), Albert Civit, i l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, han presentat avui el procés de venda dels terrenys de l’antiga fàbrica de cartró Llandrich, propietat de l’Incasòl. L’acte ha comptat amb l’assistència de la vicepresidenta de l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE), Elena Massot, i la presidenta de la demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes, Sandra Bestraten.
Per primer cop, la comercialització es vincula a que les ofertes incorporin un projecte de nova ordenació del sector, que haurà de donar resposta a una sèrie de requisits. El termini de presentació d’ofertes s’obrirà el proper mes de febrer.
L’Incasòl és el propietari de la finca on s’ubica l’antiga fàbrica, en el front del riu Besòs. El sector té una superfície total d’11.530 m2 i s’hi podrà construir fins a 120 habitatges. L’objecte del concurs és obtenir aportacions creatives en els camps de la innovació urbana, arquitectònica, ambiental, cultural, econòmica i social.
Els equips han d’estar disposats a innovar en la construcció i rehabilitació d’una arquitectura i d’uns espais públics adaptats als reptes que son propis del segle XXI. És per això que tant el Departament de TES com l’Ajuntament fan una crida per la constitució d’equips pluridisciplinaris que vulguin optar a aquesta convocatòria. Els projectes dels equips seran avaluats per un jurat i un comitè d’experts. El jurat estarà format per nou membres: tres representants de l’Ajuntament, tres de la Generalitat, dos del COAC i un de l’APCE.


Conservació del patrimoni
Les propostes dels equips han de conservar l’edificabilitat, la densitat i el sòl de cessió establerts al planejament vigent. En canvi, es valorarà una nova proposta d’ordenació amb una major integració amb l’entorn edificat i que conservi, com a mínim, un 25% de l’edificació de la fàbrica Llandrich. Igualment, es valorarà la integració urbana dels espais públics i de l’equipament.
Dels 120 habitatges previstos en el sector, l’adjudicatari podrà construir fins a 80, dels quals 20 hauran de ser amb règim protegit concertat. Per la seva banda, l’Incasòl, com a administració actuant, rebrà la cessió obligatòria d’una part dels terrenys, que permetrà construir els 40 habitatges restants en règim protegit de lloguer.
Així mateix, es valorarà que les propostes destinin part dels habitatges adjudicats al promotor a lloguer assequible.

El director de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), Albert Civit, i l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, han presentat avui el procés de venda dels terrenys de l’antiga fàbrica de cartró Llandrich, propietat de l’Incasòl. Foto: Comunicació SAB


Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala