Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 23 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 27/11/2018

L’Ajuntament dóna suport a la població dels campaments de Tindouf
- El regidor de Solidaritat visita el projecte d’una fàbrica de sabó que dóna servei a escoles i hospitals.

Els responsables del projecte expliquen el funcionament de la fàbrica de sabó i els beneficis per a la població al regidor de Solidaritat, Juan Carlos Ramos

Aquest mes de desembre el regidor de Solidaritat, Juan Carlos Ramos, ha visitat el projecte d’una fabrica de sabó que l’entitat Yalah, Solidaris amb el Poble Sahrauí, desenvolupa als campaments de refugiats de Tindouf. Durant la visita el regidor també s’ha reunit amb responsables del Ministeri d’Esports del Poble Sahrauí per tal d’estudiar una futura col·laboració amb Sant Adrià en l’àmbit de l’esport.

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, des de fa anys, dedica prop del 0,7% dels ingressos propis a solidaritat i cooperació internacional. La major part d’aquest pressupost es destina a projectes que presenten les diferents entitats de solidaritat locals a les convocatòries de subvencions que fa l’Ajuntament. Aquest any 2018 s’han aportat 65.961 € a cooperació que s’han repartit entre diferents iniciatives, entre elles al projecte: Fàbrica de sabó: producció i distribució de sabó per abastir a la població sahrauí dels Campaments de Refugiats de les zones alliberades de la RASD, de l'entitat Yalah, al què el consistori ha atorgat una subvenció de 15.565 €.

El projecte dóna continuïtat al que es va iniciar l’any 2007 que va consistir en la construcció i equipament d’una fàbrica per produir sabó. Des del 2009 els treballadors i treballadores de la fàbrica estan elaborant i distribuint un sabó neutre, que rep el nom d’agasal (planta que utilitzaven els nòmades per rentar-se). En els últims anys s’ha anat incrementant la producció i la distribució i per tant s’ha assolit un nombre major de beneficiaris.

L’elaboració d’aquest sabó té una peculiaritat que ve determinada per les característiques mediambientals dels Campaments de Refugiats Sahrauís, com és la manca d’aigua i de matèries primeres i la calor. El mètode de producció és molt senzill i la seva distribució es fa amb la col·laboració de la població sahrauí i del Ministeri de Salut Pública, que és l’encarregat d’informar a l’entitat Yalah sobre les necessitats de les persones que viuen en els campaments.

El sabó arriba a l'Escola Chahid Echereif (Escola de mutilats de guerra), el Servei de Rehabilitació de Fisioteràpia Chahid Echreif (Creu Roja Suïssa), el Ministeri d'Assumptes Socials, l'Hospital Bal·la, Hospitals Regionals Militars, Hospital Nacional de Rabuni, Wilaia de Bojador (dispensaris), l'Hospital de la Wilaia de Smara,  l'Hospital de la Wilaia de l'Aauin, l'Hospital de la Wilaia de DajlaHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala