Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 13 de Novembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallars - Sant Adri de Bess - 25/11/2010

Un any ms Sant Adri diu “prou” a la violncia de gnere
- Amb una marxa pels carrers del municipi

Un any més, els ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià han sortit al carrer per manifestar-se en contra de la violència masclista, una xacra que any rere any suma víctimes de totes les edats, races i estatus socials.

Un any més, els ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià han sortit al carrer per manifestar-se en contra de la violència masclista. - Foto: Montse PallarèsLa marxa ha començat a la plaça de Maria Grau, on prèviament el Grup de Dones ICV ha fet una encesa d’espelmes commemorativa. Desprès s’ha baixat pel carrer Ricart fins al pont de l’autopista i s’ha pujat per l’Avinguda de Catalunya fins a finalitzar el recorregut a la plaça de la Vila. La manifestació ha estat encapçalada per Isabel Marcuello, regidora de polítiques de gènere, David Palomar, regidor de promoció econòmica, i representants de les diverses associacions de dones del municipi, com Àngels Rosell, presidenta de les Adrianas, o Pepita Caparà, presidenta de l’Associació de Vídues. La campanya electoral que està tenint lloc aquests dies ha fet que no hi hagués més representació política a l’esdeveniment.

Marcuello ha recordat que aquest any la xifra de dones mortes per violència de gènere ha augmentat, i que a més, es compta amb nens i nenes entre aquestes víctimes. “Hem de ser més contundents si cap, perquè sinó, no sé on arribarem”, ha senyalat la regidora, que ha afegit que “quan es tracta de violència vers les dones, el silenci és còmplice”. David Palomar ha estat l’encarregat de llegir el manifest unitari, que s’ha complementat amb la lectura d’una poesia a càrrec del Marc i l’Ariadna, en representació als voluntaris de Sant Adrià. Així doncs, des del Consell Municipal de Dones s’ha llegit un manifest local a càrrec de Judit Cid i acompanyada per Àngels Rosell. Cal senyalar que aquest any s’ha incorporat el departament de promoció econòmica dins del programa, amb la participació dels comerços adrianencs i els llaços de color lila fets per l’associació Aprodisa.

L’acte ha estat introduït i finalitzat per dues actuacions de Mia Karvajal i Marc Ferrando, que han interpretat el tema “Dust in the wind”, de Kansas, i la cançó catalana “La gavina”.

Mia Karvajal i Marc Ferrando han interpretat els temes de “Dust in the wind”, de Kansas, i la cançó catalana “La gavina”. - Foto: Montse PallarèsÀngels Rosell i Judit Cid, durant la lectura del Manifest Local del Consell Municipal de Dones. - Foto: Montse PallarèsGregorio Camacho, Gregorio Belmonte i Jordi Miralles, a l'acte previ organitzat pel grup de Dones ICV Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsEncesa d'espelmes contra la violència de gènere, a càrrec del Grup de Dones ICV Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsA la plaça de la Vila s'han fet cinc minuts de silenci i s'han ecnès espelmes en record a les víctimes de la violència de gènere. - Foto: Montse Pallarès

Notcies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala