Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 de Juliol de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 25/1/2019

El projecte «Una Mina de color» transforma el paisatge visual del barri
- Els artistes Zosen i Mina revitalitzen la façana de l’edifici del carrer Estrelles amb un mural d’art urbà.

Aquest matí s’ha presentat el  mural  d’art  urbà de l’edifici del carrer Estrelles, dels artistes Zosen i Mina. A l’acte hi ha assistit l’alcalde, Joan Callau, el regidor de Cultura, Juan Carlos Ramos, els autors del mural, Zosen i Mina, i Juan Carlos Regidor, director de l’Associació El Generador Art i Creació Cultural, entitat promotora del projecte.

L’actuació forma part del projecte participatiu «Una Mina de color» que té com a objectiu  reconvertir  alguns espais de La  Mina, com les façanes laterals dels diferents edificis, i millorar el paisatge visual del barri. Convertir el «no lloc» en art, mitjançant una intervenció artística. L’art urbà està tenint rellevància com una aposta per revitalitzar l’espai públic. Els veïns i veïnes del barri de la Mina podran gaudir d’un entorn rehabilitat de forma original que al ser obert tothom pot veure i opinar-ne.

El projecte es va iniciar amb un procés obert de participació amb nens i nenes de La Mina i l'estiu del 2018 els artistes Zosen i Mina Hamada van començar a fer tallers amb algunes entitats que treballen al barri de La Mina per acostar el seu art i incorporar idees i propostes que finalment s'incorporaran al disseny del mural. 

El primer taller es va realitzar al Casal Infantil La Mina i a la tardor es van continuar els tallers amb el Centre Obert  Salesians Sant Jordi i el Casal dels Infants de La Mina. Infants i joves de diferents nacionalitats i cultures, tots veïns de la Mina, van expressar a través de la pintura les seves idees i somnis sobre com desitjaven i imaginaven La Mina del futur. La majoria va coincidir en valors com la convivència, el respecte entre les diferents cultures, la visibilitat de les persones que viuen en el barri dins de la societat, la pau, la natura, espais verds, l'amistat, l'amor, la família i la cultura. Els artistes Zosen i Mina van recollir totes les idees i van crear la proposta per a l'esbós del mural.

El Zosen i la Mina Hamada estaran treballant durant el mes de gener en la paret mitgera de l'edifici del carrer Estrelles, davant del Poliesportiu municipal, creant el primer mural de gran format, 25 metres d’alçada que es podrà veure des de diversos punts com són la Ronda del Litoral, el tren de rodalies o caminant des del carrer. 

La creació finalitzarà pintant conjuntament artistes i participants als tallers la part més baixa de la paret, 1,5m d'alçada, i posant-li el nom o títol a la pintura global de l'edifici.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, l'Associació El Generador, les entitats que treballen amb els nens i joves del barri de La Mina, el suport de l'Ecoparc del Mediterrani i els artistes Zosen i Mina Hamada. El Generador va ser l'impulsor de les Trobades de Dansa u Música Urbana HOP, dins del qual s'ha creat aquest projecte i "El bosc encantat de la C-31", un projecte d'intervenció mural amb més 400 columnes a Sant Adrià i Badalona.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala