Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 25 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 16/1/2019

Sant Adrià en Comú denuncia davant el Síndic de Greuges els constants talls de subministrament elèctric a l’Edifici Venus
- Ho van presentar el passat 7 de gener.

L’assemblea de Sant Adrià en Comú ha presentat al Síndic de Greuges un document denunciant la situació actual d’algunes escales de l’edifici Venus, al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. Tal i com explica en nota de premsa la formació, des de fa més de dos anys els veïns han patit continus talls de subministrament elèctric que es poden allargar durant dues hores o més. Aquests talls es produeixen principalment a les temporades en que el consum elèctric és major, provocant conseqüències molt greus per les persones que allà hi viuen. A l’hivern, i en dies especialment freds, moltes famílies no poden escalfar-se ni cuinar i a l’època estival, no poden mitigar la calor ni amb un simple ventilador, a banda de la pèrdua del menjar que tenen en els frigorífics. A més els talls afecten també a la mobilitat de les persones, ja que els ascensors de l’edifici, que recordem que te una alçada de 10 plantes, també es veuen afectats.

 Segons Sant Adrià en Comú, “moltes d’aquestes famílies ja pateixen un maltractament institucional des de fa més de 18 anys, doncs el seu edifici està pendent d’una solució vinculada a un pla de transformació que garantia l’enderrocament, facilitant una altra alternativa habitacional en una situació digna. Pla que segueix sense executar-se deixant als habitants de l’edifici en una situació d’indefensió de la que no veuen sortida”.

Pels comuns les reunions que l’Ajuntament de Sant Adrià, el Consorci de la Mina i la Generalitat han mantingut sobre els talls de subministrament amb l’empresa subministradora Endesano han suposat un canvi substancial de la situació dels i les afectades. “Unes setmanes abans de la redacció del document s’han tornat a intensificar les problemàtiques”.

Per aquest motiu, el passat 7 de gener van fer arribar al Síndic un document fent-lo coneixedor de la situació i desitjant la seva intervenció per aconseguir una resolució el més aviat possible per aquesta greu situació. “Una empresa com Endesa, que el passat mes de juny va presentar uns beneficis de més de 750 milions d’euros, ha de poder garantir que no es deixi a cap família patir aquesta situació independentment de la seva situació contractual i que les reparacions tinguin un caràcter definitiu i no provisional com fins ara”, conclouen.

El divendres 11 de gener, el Síndic de Greuges va confirmar que el document havia estat admès a tràmit i han sol·licitat a Endesa un informe sobre l’assumpte.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala