Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 13 de Desembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - - 25/11/2010

Arrenca "El Nadal al cor" amb ms de 50 activitats
- L'objectiu s mostrar el dinamisme del comer i del teixit associatiu

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, a la presentació de la campanya "El Nadal al cor". Foto: Ajuntament SCL’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha presentat avui al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré la campanya de promoció local “El Nadal al Cor”, un ampli programa amb una cinquantena d’activitats i iniciatives innovadores, en el marc de les Festes d’Hivern, organitzades per l’Ajuntament juntament amb el teixit associatiu i comercial de la ciutat. En aquest sentit, a l’acte de presentació han assistit el vice-president i portaveu de l’Agrupació del Comerç i Ia Indústria de Santa Coloma (ACI), Sergi Ortiz; la presidenta de Fondo Comerç, Mª Teresa Castellví; i el membre de la junta de concessionaris del Mercat de Singuerlín, en representació dels Mercats Municipals de Santa Coloma, Siscu Navalón.

En el marc de la campanya institucional “Santa Coloma al cor” es posa en marxa una nova iniciativa que, amb el lema “El Nadal al cor”, pretén oferir un complet programa d’activitats culturals, tradicionals i de promoció comercial a la ciutat, durant el mes de desembre i gener. Per una banda, estan integrades les propostes culturals de les Festes d’Hivern i, per l’altra, les tradicionals Campanyes de Nadal que -organitzades per l’ACI, Fondo Comerç i els Mercats Municipals juntament amb l’Ajuntament- són una mostra més del dinamisme associatiu i del comerç a Santa Coloma, i són un exemple més de la seva forta implicació en l’evolució i creixement de la ciutat.

Actualment, el comerç és el sector més dinàmic de l’economia de la nostra ciutat. Santa Coloma compta amb prop de 1.760 establiments comercials i prop de 700 establiments de restauració, a més de 3 mercats municipals i 3 mercats ambulants. Estem parlant, doncs, de gairebé 200.000 metres quadrats de superfície comercial que donen resposta a les necessitats dels consumidors i les consumidores del nostre municipi, podent-hi trobar un ampli ventall de petits i mitjans establiments tradicionals i singulars, així com establiments especialitzats en alimentació, equipament per a la persona, equipament per a la llar, lleure i cultura, etc. que conviuen amb altres formats comercials, localitzats arreu de Santa Coloma.

Les noves “Zones Comercials per a vianants”

El proper 4 de desembre es posa en marxa una iniciativa innovadora a Santa Coloma, el projecte-pilot anomenat “Zones Comercials per a vianants”, un model que comencen a seguir diferents ciutats de Catalunya per a dies comercials. Així, els dissabtes de desembre (el 4, 11 i 18) i el 8 de gener de 2011 es realitzaran talls al trànsit rodat, entre les 10:30 i les 20:30 hs, a les següents vies amb establiments comercials:

Av. De la Generalitat entre carrer Cultura i Rambla Sant Sebastià

C. de Sagarra des de Av.Generalitat fins a Rambla Sant Sebastià

C. de sant Benet entre C. de Sagarra i Milà i Fontanals

C. Mare de Deu de Montserrat entre Sagarra i Sant Silvestre

C. Balldovina entre Sagarra i Sant Silvestre

C. de Sant Ignasi entre C. Sagarra i Sant Silvestre

C. de Sant Ramon des del mercat de Sagarra fins a c. Sant Silvestre

C. de Sant Josep entre Av. de la Generalitat i c.Sant Silvestre

C. de Pompeu Fabra entre c. Sant Carles i Av. Generalitat

C. de Rafael de Casanova i carrer Major des de Mn Jaume Gordi fins al carrer de Sant Carles

L’objectiu d’aquesta iniciativa, organitzada per l’Ajuntament i l’ACI, és la millora de la mobilitat i accessibilitat de les persones als establiments, configurar zones “més amables” i segures per als vianants, i millorar la sostenibilitat de la ciutat i el medi ambient (disminució de la contaminació acústica i de la pol·lució de les emissions dels vehicles).

Dinamització del teixit associatiu comercial

En “El Nadal al cor” també estan integrades les campanyes de Nadal de l’ACI, Fondo Comerç i dels Mercats Municipals. Enguany, l’ACI ha organitzat, entre d’altres activitats, la primera Ludoteca ètnica (2 de gener a la plaça de la Vila a càrrec de la Creu Roja), el segon any del “Trenet turístic”, una iniciativa que va tenir molt èxit l’any passat i que enguany surt de la plaça de la Vila i té el seu punt final al CAP de Singuerlín (recorrent vies comercials de la ciutat de l’1 al 4 de gener).

Pel que fa a Fondo Comerç, cal mencionar el segon any de la Fira de Nadal i Reis que emplenarà la plaça del Rellotge amb uns 20 estands, del 4 de desembre al 5 de gener.

“Connectat als Mercats”

Per la seva banda, els Mercats Municipals de Santa coloma –Singuerlín, Sagarra i Fondo- començaran a distribuir, la primera setmana de desembre, 20.000 bosses reutilitzables amb el lema “Els mercats al cor”. L’objectiu és contribuir a la desaparició de la borsa convencional de plàstic i fomentar la cura del medi ambient. Els tres mercats han subvencionat el 70% de les borses.

A banda, durant el mes de desembre es posarà en marxa un nou projecte que suposa la unió dels Mercats Municipals i els seus paradistes a les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (les TIC). Amb el lema “Connecta’t als mercats”, s’engloben diferents iniciatives per a la dinamització d’aquests espais de referència del producte fresc, de qualitat i saludable, mitjançant les xarxes socials, la venda on-line (e-comerç) i d’altres serveis associat a les noves tecnologies, entre d’altres aspectes. Actualment, ja està en marxa la web pròpia dels Mercats Municipals: www.mercatsantacoloma.cat.

Cinema de Drets Humans, Música i Teatre de qualitat

Del 9 al 11 de desembre, Santa Coloma acollirà la segona edició del Festival Internacional de Cinema del Drets Humans, organitzat per Acció y Participación, la Fundació Olof Palme amb l’Ajuntament, i el suport de la Diputació de Barcelona i Casa Amèrica Catalunya. Durant tres dies es podran veure fins a 15 pel·lícules, amb els respectius debats posteriors amb els directors i el públic assistent. Les projeccions seran a la sala d’actes de la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré i al Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar. Totes les projeccions són obertes al públic i gratuïtes (www.dhfestival.org).

Per altra banda, la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré acollirà, el proper 16 de desembre, la projecció del documental “Bicicleta, cullera, poma” (20:00). Es tracta del film de Carles Bosch que recull el procés vital i de lluita contra l’Alzheimer de l’ex-president de la Generalitat de Catalunya Pascual Maragall.

Destaca també la nova programació del Teatre Josep Maria de Sagarra. Entre d’altres propostes, podrem assistir a l’espectacle d’Antonio Canales & Amador Rojas (10 desembre), el passi de “Hamlet” d’Alquimistes (3 desembre); “Diàlegs amb la ciutat”, un espectacle poètic i musical en homenatge a Genís Ibáñez, Ángel Martínez, Dídac Miejimolle i Joan Vicente (12 desembre); l’actuació de Spirit of New Orleans (concert de Gospel -17 desembre); Sarsuela (19 desembre); i l’estrena de “Giselle” de la Companyia de ballet David Campos de Santa Coloma, entre d’altres.

XV Premis Ciutat de Santa Coloma

Un dels actes principals de “el Nadal al Cor” és la cerimònia de Lliurament dels XV Premis Ciutat de Santa Coloma, que tindrà lloc el proper 14 desembre al Teatre Sagarra, i que estarà presidida per l’alcaldessa de Santa Coloma. Es tracta d’uns guardons que atorga l'Ajuntament i que tenen la voluntat de reconèixer de manera honorífica el treball que persones, associacions i entitats desenvolupen en benefici o per a orgull de la ciutat.

El Premi té tres categories: Categoria A, a la persona o entitat que hagi desenvolupat una labor continuada en pro de la ciutat; Categoria B, a la persona o entitat que hagi realitzat una activitat destacada al llarg de l'any; i Categoria C, a la persona o entitat que hagi desenvolupat una tasca important a favor de la promoció externa a la ciutat.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala