Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 01 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - Sant Adri de Bess - 4/12/2009

Ms de 130 infants van patir violncia de gnere a Sant Adri l'any 2008
- Segons els clculs de la Fundaci IReS, que ha inaugurat la mostra "Jo tamb vaig ser invisible" al Polidor

Joaquim Rubio, de la Fundació IReS par la amb l'Elena Laguna (segona per la dreta) davant la mostra "Jo també vaig ser invisible". Foto: MSDes d'aquest matí i fins el 22 de desembre, el Centre de Producció Cultural i Juvenil Polidor acull l'exposició "Jo també vaig ser invisible", una campanya de la Fundació IReS (Institut de Reinserció Social) que té com a principal objectiu posar de manifest la importància de tractar els nens i nenes que pateixen les conseqüenciès, directes o indirectes, de la violència de gènere a la llar.

Segons un estudi d'aquesta fundació, el passat 2008 van patir violència masclista 134 infants a Sant Adrià. Com que no existeix un registre oficial, IReS realitza un càcul segons les denúncies  presentades per violència de gènere sobre les dones i les multiplica per la mitjana de fills per dona, encara que adverteixen que, tal i com ha anunciat el Consell General del Poder Judicial, les denúncies per violència masclista representen només el 15% dels casos. Així, si el 2008 a Catalunya hi va haver 20.365 denúncies per una població de 7.364.078 persones, a Sant Adrià li corresponen 92 denúncies per 33.233 habitatns, i si es té en compte que el promig de fills per cada dona és de 1,46, el resultat és de 134 nens i nenes que han patit les conseqûènciesL'exposició es podrà visitar fins el 22 de desembre. Foto: MS, moltes vegades en silenci, de la violència que els seus pares exerceixen sobre les seves mares. Conseqüències que poden ser físiques, emocioals, cognitives i conductuals.

D'aquestes conseqüències en sap molt l'Elena Laguna, psicòloga experta en violència de gènere que treballa per l'Ajuntament de Sant Adrià en el tractament i seguiment de les dones que pateixen violència masclista. Des de fa poc, el treball psicològic, en forma de sessions individuals i en grup a les instal·lacions del Centre d'Informació i Orientació de la Dona (CIOD), es dirigeixen no només a les dones sinó també als seus fills. Segons l'Elena, els nens i nenes que viuen la violència a casa reprimeixen moltes emocions, des de la por fins l'empipament amb les seves mares per no haver acabat amb els maltractaments. A més, els infants que conviuen amb la violència i no són tractats degudament es poden convertir en el futur en persones amb impuls violents. "La millor manera d'atur-ho és parlar i escoltar aquests infants". El problema és que fins fa poc temps es pensava que un cop estigués curada psicològicament la mare víctima d'abusos, això repercutia automàticament als fills, cosa que s'ha demostrat errònia.   

La mostra "Jo també vaig ser invisible", finançada pel "Fondo Colabora" d'Ikea, s'instal·larà el proper 21 de desembre a la seu del CIOD, al carrer de Les Escoles, 10, com a element de suport de la xerrada sobre les conseqüències físiques, emocionals i conductuals que poden patir els infants, que es durà a terme a les 18.30 hores. 


| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala