Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 12 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 23/11/2010

José María Pulido, gerent del Grup Editorial Àrea 96, rep l'Andalús de l'Any
- El premi és un reconeixement de la Casa d’Andalusia a Barcelona a tota la seva trajectòria

José María Pulido, Andalús de l'Any 2010. Foto: Beatriz TorralbaEl passat 20 de novembre, José María Pulido va rebre l'Andalús de l'Any, guardó lliurat per la Casa d'Andalusia a Barcelona a tot andalús establert a Catalunya que hagi destacat per la seva determinació i els seus èxits tant a nivell personal com a professional. El sopar de gala de lliurament va tenir lloc a l'Hotel Princesa Sofia i va comptar amb la presència, entre d’altres, de Francesc Narváez, regidor de Sant Martí, Carme Andrés, regidora de Nou Barris, Carme García, diputada de cultura popular i tradicional de la Diputació de Barcelona, José Vicente Muñoz, diputat del PSC al Congrés dels Diputats, Albert Rivera, president de Ciutadans, Xavi Amor, alcalde de Pineda de Mar, Ruth Soto, regidora de cultura de l'Ajuntament de Sant Adrià, i Francesc Millán, regidor de cultura de l'Ajuntament de Pineda de Mar. També es van donar cita diversos representants d'entitats de cultura andalusa a Catalunya, així com premiats amb el guardó dels últims anys.José María Pulido, signant al llibre d'honor de la Casa d'Andalucía a Barcelona. Foto: Silvia Rodríguez

El gerent del Grup Editorial Àrea 96 va recollir el testimoni de Rafael Osuna, Andalús de l'Any 2009, i va repassar la seva trajectòria en un discurs emotiu en el qual va recordar moments essencials de la seva vida personal i professional. Tota la cerimònia va estar carregada de sentiment, com van demostrar els nebots de José María Pulido, que li van dedicar un discurs ple d'afecte. Així com els seus quatre germans, que li van obsequiar amb una ploma. Quant als discursos de les personalitats polítiques presents, van destacar els de Francesc Narváez, qui va destacar “la mirada sincera i tímida d'algú que en la seva revista “Raíces Andaluzas” no ha generat mai conflicte, tot el contrari”, i el de Carme García, que va reconèixer que el discurs de mitjans com “Raíces Andaluzas” afavoreixen a la unió de “Catalunya com un sol poble”.

Fotografia de família dels presents al sopar de lliurament de l'Andalús de l'Any a José María Pulido. Foto: Beatriz TorralbaLa part lúdica de l'acte va estar a càrrec del Grup de Dansa del Centro Cultural Andaluz Vicente Aleixandre de Sant Joan Despí, i Canela Pura, que van posar el punt final a l'acte amb una salve que van entonar molts dels presents.

José María Pulido, natural d'Alcalá la Real, a Jaén, i establert a Badalona des que tenia cinc anys, es va convertir en un dels més actius fotoperiodistes freelance del Barcelonès Nord, publicant fotografies en mitjans tan prestigiosos com El País, El Periódico, El Punt i l’Avui. En 1996 va crear el Grup Editorial Àrea 96 amb el naixement de l’Àrea Besòs, un diari d'informació de la comarca del Barcelonès Nord, que ja s'apropa als 180 números. L'any 2000 va crear la revista “Raíces Andaluzas”, una publicació amb la que feia realitat la seva voluntat de fer visible una realitat que havia conegut amb els seus primers treballs fotogràfics: la del moviment cultural i associatiu andalús en terres catalanes. Després de prop de 90 nombres, la revista segueix sent tot un referent. Pàgines webs, cartelleria, imatges corporatives, muntatges audiovisuals, esdeveniments segway, El grupo Canela Pura va posar fi a l'acte. Foto: Beatriz Torralbaentre molts altres projectes, conformen el treball diari del Grup Editorial Àrea 96. L'empresa acaba d'iniciar una nova divisió dedicada a serveis informàtics, com reparació d'ordinadors, muntatge de xarxes i sistemes de vigilància, entre d’altres. La implicació amb el moviment associatiu andalús a Catalunya va més enllà del seu treball, ja que forma part de la seva vida diària. L'any 2005 es va convertir en germà de l’Hermandad Nuestra Señora del Rocío Los Romeros de Barcelona. Un any després és soci fundador del Centro de Estudios Rocieros y Actualidad Andaluza en Catalunya (CERCAT), del que és el responsable de l'Àrea de Difusió i Comunicació. Finalment, en 2007, entraria a formar part de la Casa d'Andalusia a Barcelona.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala