Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 21 de Gener de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 13/9/2018

El president Torra i la consellera Vergés visiten el nou CAP de la Mina
- Quim Torra demana “fer confiança” als professionals de la salut, l’ensenyament i els Mossos i “deixar-los treballar amb rigor, independència i l’experiència de què disposen”.

El president Torra i la consellera Vergés han fet avui una visita inaugural al CAP La Mina. Foto: Conselleria de Salut

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han fet avui una visita inaugural al Centre d’Atenció Primària (CAP) La Mina, a Sant Adrià de Besòs. Aquest equipament ha suposat una inversió de més de 9 milions d’euros finançats pel Servei Català de la Salut (CatSalut). Es tracta d’una dotació de recursos, tant físics com humans, més grans que la mitjana, per tal de garantir l’equitat i donar resposta a les majors necessitats de la població d’aquesta Àrea Bàsica de Salut (ABS), amb un alt índex de vulnerabilitat.

El cap del Govern i la consellera han visitat les diferents plantes de l’edifici, que té una cartera de serveis avançada: Medicina i Infermeria de Família, Pediatria; Atenció Continuada, Odontologia, Treball Social, Suport d’especialistes i atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSiR) així com també Atenció a la salut mental i addiccions per a adults i infants; i primera infància, entre d’altres.

Hi treballen un total de 118 professionals que donen servei a una població de 16.000 persones. El centre disposa d’una superfície construïda de 5.230 m2 en un edifici singular de planta baixa, més quatre plantes i una planta semisoterrani, un increment d’espai assistencial que permet millorar notablement l’atenció als usuaris, i el treball dels professionals.

També han participat en aquesta visita l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau; el director gerent de l’Institut Català de la Salut, Josep M. Argimon; el gerent del Consorci Sanitari de Barcelona, Jaume Estany, i el director del CAP La Mina, Juan Manuel Mendive.

 L’atenció primària, una referència per a la comunitat de La Mina

Cal destacar l’alt grau d’integració dels professionals de l’equip d’atenció primària (EAP) La Mina en la seva comunitat de referència, ja que participa activament en iniciatives de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, com la Taula de coordinació en matèria de drogodependències o la Comissió tècnica contra la violència masclista de Sant Adrià de Besòs i la Taula de Salut Mental, entre d’altres. L’EAP La Mina, però, també té un paper fonamental en la salut comunitària del barri com a impulsor d’activitats grupals  per a la ciutadania, com són la participació setmanal en un programa de divulgació de salut a Ràdio La Mina –conduït per professionals del CAP–, un grup d’exercici físic per a persones grans –La Mina s’activa– o la col·laboració amb entitats i empreses del barri de La Mina en format de sessions educatives. L’equip de professionals d’atenció primària de la Mina també estan implicats en altres projectes destacats per la salut de la població com el foment de la prescripció social o el diagnòstic de salut del barri de La Mina en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

El president Torra i la consellera Vergés han fet avui una visita inaugural al CAP La Mina. Foto: Conselleria de Salut
Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala