Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 23/7/2018

Esquerra Sant Adrià defensa al ple el dret al descans dels veïns en plenes molèsties pels festivals d’estiu
- En el mateix ple ERC també ha presentat una moció per la municipalització del poliesportiu Marina-Besòs.

Foto.
 
El ple de Sant Adrià ha aprovat per unanimitat una moció d’Esquerra Republicana en què reclama garantir el dret al descans dels veïns i veïnes. Les queixes per les molèsties del recent Barcelona Beach Festival i d’altres festivals que es fan al Fòrum durant l’estiu han fet saltar totes les alarmes.
 
La moció proposa endegar un pla de prevenció dels alts nivells acústics instal·lant sonòmetres a diferents punts de la ciutat. Els republicans demanen que els resultats d’aquestes medicions siguin públics i puguin servir per fer les denúncies pertinents si els festivals que es fan a la ciutat excedeixen els límits legals establerts.
 
La moció va ser defensada per un representant de la plataforma AireNet, i va ser aprovada amb el vot favorable dels 21 regidors que formen el consistori.
 
Per al regidor Rubèn Arenas “El descans és un dret fonamental de les persones, i amb l’arribada de l’estiu i festivals com el Cruïlla o el Primavera Sound, aquest es veu afectat per a les persones no només de Sant Adrià, sinó també de Badalona, Montgat o fins i tot el Masnou”.
 
Municipalització del Marina-Besòs
En una altra moció el grup d’Esquerra Republicana ha demanat un estudi per conèixer els costos i quina fórmula legal hauria de tenir una gestió directa de l’Ajuntament del poliesportiu Marina-Besòs.
 
La moció reclama també apostar per la municipalització del Marina-Besòs i garantir, en la mesura del possible, la continuïtat de la plantilla actual de treballadors i treballadores en el futur ens.
 
La moció s’ha votat per punts, dels que només ha prosperat el que demanava la continuïtat dels treballadors.
 
El primer punt (que demanava fer un estudi d’una fórmula legal i costos) ha obtingut nou vots favorables (ERC, SAeC, ICV, MES, i regidora no adscrita), nou vots contraris (PSC, PP, PDeCat) i tres abstencions (CS), finalment el vot de qualitat de l’alcalde ha decantat la balança al no.
 
El segon punt, que demanva apostar per la municipalització ha comptat amb 12 vots contraris (PSC, Cs, PP, PDeCat) i nou favorables (ERC,SAeC, ICV, MES, i regidora no adscrita).
 
El tercer punt, que reclamava el manteniment dels llocs de treball en el futur ens, ha estat aprovat per unanimitat.
 
Pel regidor Antoni Vélez “amb el seu vot contrari ha quedat clar que l'equip de govern aposta per tornar a repetir el model d’empresa privada que no va funcionar i que ens ha portat fins aquí, pagant amb diners públics una posada a punt de la instal·lació per després donar la concessió a una empresa privada”.
 
En l’exposició de motius els republicans al·leguen que “durant la seva història aquesta instal·lació ha estat altament rendible a nivell econòmic per a les empreses que l’han gestionat, sense que l’Ajuntament tingués un retorn d’aquests beneficis”. 
 
Des d’Esquerra denuncien que la provisionalitat actual, amb una empresa de serveis, “ha provocat que no hi hagi una continuïtat en la gestió que permeti una estratègia d’expansió real de la instal·lació, per captar socis, realitzar els canvis necessaris en el seu interior i garantir la seva sostenibilitat econòmica”. 
 
Per tot això reclamen una gestió pública de la instal·lació a través d’una empresa municipal o de la forma legal que es trobi més adient. Pel regidor Antoni Vélez “Tombant aquesta moció han apostat per un model de gestió que ha provocat que els beneficis del Marina-Besòs hagin quedat en mans privades, mentre les despeses les acabava pagant la ciutadania, cosa que ha fet bona la màxima de ‘privatitzar els beneficis i socialitzar les despeses’”.
 
Text: ERC Sant Adrià


Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala