Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 24 d'Abril de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 24/5/2018

Yalah Solidaris amb el poble Sahrauí posa en marxa una nova edició del programa Vacances en Pau
- Busquen famílies que vulguin acollir infants durant els mesos de juliol i agost

Ja fa gairebé 12 anys que Yalah, Solidaris amb el Poble Sahrauí, treballa a Sant Adrià intentant sensibilitzar a la població de les condicions en què viu aquest poble, una part del qual viu sota l’ocupació il.legal del Marroc i una altra part refugiada a Algèria, depenent totalment de l'ajut humanitari.

De la realitat dels REFUGIATS, el seu èxode, condicions de vida, patiment físic i psicològic, se'n parla molt actualment. Però del poble sahrauí, refugiat al desert des de fa més de 40 anys (Tindouf- Argèlia), fugint de la guerra d'ocupació marroquina, no se'n parla. Segons l’ACNUR són part dels refugiats oblidats, ja que estan atrapats des de fa més de 40 anys en una situació que no troba solució a causa dels interessos polítics i a més no reben cap atenció dels mitjans de comunicació.

Des de YALAH-Solidaris amb el Poble Sahrauí, cerquem persones o famílies que vulguin acollir un infant sahrauí els mesos de juliol i agost, dintre del projecte Vacances en Pau 2018.

El projecte Vacances en Pau consisteix en l’estada d’infants procedents dels campaments de refugiats sahrauís a Tindouf (Algèria), durant dos mesos de l’estiu, acollits en famílies de Catalunya. El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

Els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats, situats a la part més inhòspita del desert del Sàhara: sobreviuen en unes condicions extremes, amb temperatures a l’estiu que superen els 50 ºC i no tenen cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable i l’atenció sanitària.

El projecte Vacances en Pau té com a finalitat donar-los l’oportunitat de conèixer la vida fora dels campaments, facilitar el seu accés a una alimentació equilibrada i a una atenció mèdica especialitzada, a més de donar a conèixer i fer difusió de la situació del poble sahrauí avui en dia.

Les famílies solidàries es fan càrrec durant dos mesos de nens i nenes que tenen entre 10 i 12 anys, amb el suport a Sant Adrià de l’associació Yalah, que gestiona el viatge, el casal d’estiu i qualsevol circumstància que pugui produir-se en aquest període, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Els infants sahrauís passen diverses revisions mèdiques i participen d’activitats que s’organitzen durant la seva estada.

Malauradament com a conseqüència de la crisi que patim, cada any menys famílies catalanes acullen aquests infants, fins arribar a la situació actual que només una família acollirà un nen aquest estiu a Sant Adrià de Besòs. Per això fem una crida a tota la població a participar d’aquest projecte solidari.

Més informació a: www.yalah.es Tel. 676.42.43.91 (de 18 a 21 h).

Mail: yalah.sahara@gmail.com

https://www.facebook.com/YALAHSOLIDARIS/

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala