Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 17 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 27/4/2018

L’alcaldessa de Badalona anuncia que es sotmetrà a una qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost municipal de 2018
- El Govern ha activat aquest procediment no ordinari amb l’objectiu de desbloquejar l’aprovació del pressupost rebutjat

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha anunciat aquest migdia en roda de premsa que pròximament es sotmetrà a una qüestió de confiança vinculada a l’aprovació dels pressupost municipal. L’alcaldessa ha activat aquest instrument per desbloquejar i superar el rebuig als pressupostos d’enguany del passat Ple del 24 d’abril.

El Ple de l’Ajuntament de Badalona va refusar l’aprovació del pressupost municipal per a l’any 2018 amb els 14 vots contraris dels grups municipals de Partit Popular, Partit dels Socialistes de Catalunya i Ciutadans, davant dels 13 vots a favor dels grups municipals del Govern, Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA, més els suports del Partit Demòcrata i Units per Avançar i la regidora no adscrita Conxita Botey.

Dolos Sabater ha manifestat que “com a alcaldessa i com a persona que vaig assumir el compromís d’estar al servei del bé comú, no puc acceptar que es castigui la població de Badalona, que se la privi d’un pressupost que permetrà una millor gestió i uns millors serveis i, per tant, estic disposada a lluitar fins al final per aconseguir la seva aprovació”.

L’alcaldessa ha afegit que “vull continuar confiant en el PSC perquè és un partit històric en aquesta ciutat i la seva aportació a la governabilitat és important i necessària. Confiem que posarà Badalona per davant de l’estratègia electoral”. Dolors Sabater creu que estem davant una nova oportunitat “per dir sí a un pressupost que fa possible una feina fruit del treball conjunt amb els socialistes aquests darrers tres anys, vull continuar confiant en el PSC com he fet fins ara”.

L’alcaldessa de Badalona anuncia que es sotmetrà a una qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost municipal de 2018. Foto: Comunicació BDN

L’alcaldessa ha destacat que el pressupost 2018 incorpora aspectes vitals per al funcionament ordinari de la ciutat, conté un augment de 6,7M€, un increment de la plantilla municipal, del contracte de verd urbà, del manteniment de paviments i l’enllumenat, de les millores i conservació de les instal·lacions esportives. També preveu l'ampliació del servei de menjador i la tarifació social de les escoles bressol, la implantació de l'administració electrònica a l'Ajuntament i l’eliminació de la llista d'espera del servei de neteja per a persones amb dependència. Així mateix, fruit de la negociació del Govern, s’han incorporat al pressupost la millora del manteniment del pont del Petroli i del passeig Marítim, l’augment d’efectius de la Guàrdia Urbana i l’ampliació de l’IBI social, entre altres millores per al conjunt de la ciutadania de Badalona.

La qüestió de confiança

Aquest instrument vinculat als pressupostos haurà de ser votat nominalment pels membres de l’Ajuntament en un ple monogràfic. Si la qüestió de confiança no obtingués la majoria, l’article 197 bis de la llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General espanyol preveu que els pressupostos quedaran aprovats automàticament si en el termini d’un mes no es vota favorablement una moció de censura contra l’alcaldessa que ha presentat la qüestió de confiança.

L’alcaldessa, Dolors Sabater, ha estat acompanyada a la taula pels tinents d’Alcaldia, Oriol Lladó i Àlex Mañas, i a la sala de premsa de l’edifici El Viver per altres membres del Govern.

 

 

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala