Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 16 de Juny de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 25/4/2018

El parc de Can Solei i Ca l’Arnús serà l’escenari del concurs fotogràfic Biomarató – City Nature Challenge 2018 per aprofundir en el coneixement de la biodiversitat
- Aquest 29 d’abril els afeccionats a la fotografia i la natura poden col·laborar amb un tèsting d’observació fotogràfica

El Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús de Badalona serà l’escenari diumenge vinent, 29 d’abril, de l’activitat Fem un tèsting fotogràfic: descobrim la biodiversitat del parc! Entre les 11:30 i les 13:30 hores els afeccionats a la natura i a la fotografia tindran l’oportunitat d’apropar-se a la biodiversitat d’una manera didàctica i científica, atès que l’activitat s’inclou dins del projecte Biomarató-City Natura Clallenge 2018, un concurs internacional amb la participació de 80 ciutats d’arreu del món.

Es tracta d’una activitat participativa adreçada a tots els públics, afeccionats a la natura i la fotografia on, mitjançant les fotografies que es fan in situ, es pot conèixer la biodiversitat del parc i, alhora, es farà una aproximació a la fotografia científica, per, finalment, classificar els diversos organismes que s’hauran fotografiat durant l’activitat. Les fotografies es podran fer amb qualsevol dispositiu, ja sigui una càmera compacta, rèflex o un dispositiu mòbil.

Un tèsting fotogràfic és una activitat naturalista que consisteix a realitzar el màxim nombre de fotografies de la biodiversitat d'una àrea per, posteriorment, pujar-les a la plataforma ciutadana Natusfera del projecte Biomarató – City Nature Challenge 2018 amb el propòsit d'identificar les espècies fotografiades i aportar noves dades al coneixement de la biodiversitat.

Els tèstings fotogràfics serveixen per aportar dades per a la ciència, la divulgació i la conservació. Els tèstings de biodiversitat han esdevingut una de les millors maneres d'apropar la ciutadania al coneixement del medi i, alhora, és una manera respectuosa d'atansar-se a la natura de gran valor didàctic.

El parc de Can Solei i Ca l’Arnús serà l’escenari del concurs fotogràfic Biomarató – City Nature Challenge 2018 per aprofundir en el coneixement de la biodiversitat

La Biomarató és el City Nature Challenge local de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El City Nature Challenge (CNC) és una competició amistosa internacional d’observacions naturalistes, oberta a tothom i a totes les entitats, que es fa entre el 27 i el 30 d’abril. Vuitanta ciutats de tot el món competiran entre elles per aconseguir la quantitat més gran d’observacions d’éssers vius de la seva naturalesa local i publicar-les a Internet. En el cas d’Espanya, hi participen les àrees metropolitanes de Barcelona, Càdis, Madrid i Sevilla. Qualsevol habitant dels 36 municipis que conformen l’AMB pot contribuir per tal que la Biomarató guanyi el City Nature Challenge.

A Badalona, a més de l’Ajuntament, participen en aquesta activitat l’Associació naturalista ALOC, el SASBA (Societat d’Activitats Subaquàtiques de Badalona) i l’Associació d’Amics del Quetx Ciutat Badalona.

Per registrar les observacions, tant a Barcelona com a la resta de ciutats s’utilitzarà plataforma de ciència ciutadana Natusfera, que és un quadern de camp per al mòbil, una xarxa social naturalista i una plataforma molt potent per al seguiment de la biodiversitat. Les observacions registrades en Natusfera quedaran disponibles per a tothom i, posteriorment, passaran a formar part de GBIF (Infraestructura Mundial d’Informació en Biodiversitat, per les sigles en anglès), que amb gairebé 900 milions de registres constitueix la xarxa mundial més gran de dades de biodiversitat. D’aquesta manera les dades seran útils per a la ciència i per afavorir la conservació de la naturalesa de les nostres ciutats.

D’altra banda, durant aquest diumenge al matí i en el mateix horari, a la Jugatecambiental (situada a la glorieta del parc, prop de la torre del Rellotge), hi haurà un taller de pintura on ens ensenyaran a pintar el detall de les ombres amb aquarel·la.

Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. El punt de trobada és a la glorieta de la Jugatecambiental a les 11:30 h.

Per a més informació, podeu trucar a l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona al telèfon 93 483 29 89 o bé enviant un correu electrònic a mediambient@badalona.cat

Aquesta activitat, emmarcada dins la Jugatecambiental, està promoguda per l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona i va a càrrec de l’Associació Naturalista ALOC i l’Obrador de la Riera.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala