Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 15 de Juliol de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 23/4/2018

Campanya per promoure el reciclatge de vidre entre els establiments hostalers de Sant Adrià
- Es duran a terme enquestes a tots els establiments per conèixer els hàbits de reciclatge de vidre i oferir-los cubells

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs posen en marxa una campanya per impulsar el reciclatge de vidre en el sector hostaler de la ciutat.

La iniciativa comença la semana vinent amb la realització d’entrevistes als establiments d'hostaleria de Sant Adrià de Besòs per conèixer de primera mà els seus hàbits i necessitats a l’hora de separar els residus que generen. L’objectiu és poder adequar els recursos existents per tal de donar un millor servei, per això, aquells establiments que ho sol·licitin rebran gratuïtament un cubell de reciclatge per als envasos de vidre. A més, els informadors de la campanya explicaran com separar correctament el vidre, és a dir, què va i què no hi va al contenidor verd.

Per facilitar el reciclatge de vidre al canal Horeca (Hoteleria, Restauració i Càtering), s'instal·laran contenidors VACRI, dotats amb una boca més ampla i un sistema d'elevació hidràulic, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers. També es lliuraran bujols adaptats per facilitar el transport dels residus de vidre als contenidors.

La col·laboració d’Ecovidrio i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre a la localitat. Per això és clau abordar el sector de l'hostaleria i la restauració, un dels eixos sobre els quals treballa intensament Ecovidrio, ja que en aquest sector s’hi consumeixen prop del 50% dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a tot l’Estat.

A finals de 2017 es va posar en marxa el nou contracte dels serveis de neteja viària i de recollida de residus sòlids urbans, que inclou entre d'altres accions la instal.lació de 743 contenidors a tota la ciutat. Amb aquest desplegament s'ampliaran els punts de recollida i s'incrementaran en un 30% els contenidors de selectiva per assolir una cobertura total de totes les fraccions de residus. Per una banda permetrà augmentar la comoditat de la ciutadania per l’altre disminuir els desbordaments dels contenidors. Paral.lelament s'intensificarà la neteja dels nous contenidors er garantir-ne un bon manteniment.

A partir d'ara i fins el 2020, des de l'Ajuntament haurem d'aplicar mesures adreçades a garantir i fomentar la recollida selectiva dels residus (paper-cartró, vidre, envasos, matèria orgànica) al nostre municipi, per tal d'assolir els objectius que marca la Directiva Europea i complir les obligacions de la normativa vigent a Catalunya.

L’any 2020 hem de recollir selectivament el 50% dels residus que generem.

Segons les últimes dades disponibles de 2017, els ciutadans de Sant Adrià de Besòs van reciclar un total de 441 tones d'envasos de vidre. Això suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 12 kg de vidre.

Pel que fa a la taxa de contenerització, la ciutat disposarà d'un total de 124 instal•lats, de manera que hi haurà un contenidor per cada 295,35 habitants.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala