19.9 C
Sant Adrià de Besòs
martes, septiembre 21, 2021
spot_img

Una Festa Major per al poble

El Casal Popular Les Besossades considera que un any més el Govern municipal ha exhibit la seva nul·la voluntat de treballar una Festa Major amb la ciutadania, i que el canvi d’alcaldia no ha variat la dinàmica tòxica de l’Ajuntament. El resultat ha sigut un fracás enorme i una Festa allunyada de la seva gent.

Una dinàmica que ve de lluny.

L’any 2019 l’Ajuntament va voler eliminar totes les casetes i gràcies a la pressió de les Entitats se’n va poder “salvar” un reduït nombre. Tot i aquesta fita, l’espai disposava d’unes condicions molt dolentes. L’esforç ingent del teixit associatiu va aconseguir tirar endavant les casetes.

L’any 2020 la ciutadania adrianenca va haver de suportar com municipis del nostre entorn celebraven una Festa Major adaptada a la pandèmia, mentre el nostre Ajuntament no feia res amb la nostra Festa, mostrant desídia i menyspreu cap a la seva gent. Ni tan sols es va voler fer l’esforç de fer un Pregó en streaming.

Enguany es va prohibir fer Sant Jordi a les Entitats (no pas al sector privat) i, novament, en contraposició a municipis propers, la ciutadania va patir la nul·la predisposició del Govern cap a la cultura.

Una Festa Major sense casetes.

Pel que fa a la Festa Major de 2021 (pressupostada en 122.000 €), l’Ajuntament va començar molt tard a treballar-hi i fent una Festa Major d’esquena tothom. El 2 de juliol se’ns informa dels requeriments per a disposar de caseta. A 27 de juliol i degut a un espai allunyat, amagat, inadequat i no publicitat, tan sols dues entitats presenten la sol·licitud. En aquest procés les traves han estat constants i l’Ajuntament va acabar demanant, saltant-se els termes de les seves pròpies bases, requeriments arbitraris que han fet que sigui inviable econòmicament la realització d’una caseta que estava amagada en la seva ubicació i del programa de Festa Major.

A 48 hores de la Festa Major ens vam trobar amb el silenci administratiu a l’hora de muntar la caseta, que atén a una resposta política que atempta contra els drets de les Entitats i és un flagrant menysteniment a les mateixes, convertint en mentida l’espai cedit a Entitats.

El tarannà del Govern Municipal respon a la por que les Entitats cooperin per a seguir mantenint viva la flama d’una Festa Major per al poble, demostrant una clara intencionalitat de carregar-se el moviment associatiu.

La Festa Major d’enguany ha seguit apostant per un model que prioritza artistes comercials i que arracona i menysté artistes locals, que obvia en la seva elaboració tot el teixit associatiu de la ciutat (Entitats, artistes, associacions de veïnes i comercials, etc.), amb un nivell de desídia que fins i tot exclou el dia del Patró de les dates de la Festa.

El Casal Popular Les Besossades exigeix que com a tants indrets del país, la Festa Major sigui organitzada per la societat civil adrianenca, que s’aposti per creadores locals, amb presència a cada barri, que sigui transparent i fiscalitzable, i abandoni un model comercial i obscur.

Text: Casal Popular Les Besossades

Artículo anteriorEl preu de la llum
Artículo siguienteIndependentistes i Nacionalistes

Últims Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,571SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles