25.3 C
Sant Adrià de Besòs
miércoles, mayo 29, 2024
spot_img

Tanatori del Litoral referma el suport al Programa Vitamina, que promou el lideratge ètic entre el jovent de Sant Adrià de Besòs

Tanatori del Litoral ha refermat un any més el seu compromís amb el Programa Vitamina, una iniciativa d’entrenament i formació experiencial per als joves líders del futur, que empodera els adolescents de diversos barris en risc d’exclusió social de Sant Adrià de Besòs. El programa està promogut per l’Institut Novact de Noviolència, una associació sense ànim de lucre dedicada a la transformació de conflictes i la construcció de pau.

És el tercer any consecutiu que Tanatori del Litoral dona suport a aquesta iniciativa, que cada edició es marca un repte nou. Segons Xavi Prats, responsable de Tanatori del Litoral, “la nostra voluntat és continuar contribuint a l’assoliment dels objectius del Programa Vitamina, per millorar la qualitat de vida dels joves de Sant Adrià de Besòs i les seves famílies, sent fidels amb la nostra vocació d’oferir acompanyament i suport a les persones del nostre entorn”.

Així, després d’assolir amb èxit el treball del lideratge en els processos relacionals dut a terme els dos primers cursos del programa, en què els joves participants van desenvolupar activitats per a la gestió de conflictes, gestió dels vincles afectius i gestió de la diversitat, aquest any el desafiament s’incrementa. “El Tercer Eix del programa implica el desenvolupament d’un projecte de transformació social. Una missió que comporta un coneixement del barri, per detectar-ne les necessitats, aprendre com es desenvolupen les fases d’un projecte i també un alt nivell de treball en equip”, apunta Arón Alma, coordinador del Programa Vitamina de NOVACT. En aquest sentit, els participants han de dissenyar eines d’investigació i categoritzar tota la informació recollida al seu barri, per decidir sobre quin problema social volen actuar. “Els temes que els joves han considerat com a més rellevant són les drogues i la contaminació. Aquest últim serà el que finalment centrarà el seu treball”.

La renovació del suport de Tanatori del Litoral al Programa Vitamina significa un nou impuls econòmic per al projecte durant 2024. A més, la col·laboració del centre també implica la seva participació en algunes de les accions que es realitzaran durant el curs, com ara xerrades, sessions amb persones expertes o el VITAcampus d’estiu.

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles