21.5 C
Sant Adrià de Besòs
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Protecció Civil de Sant Adrià rep ajuda de l’Obra Social La Caixa pel seu projecte «Cuidem a la nostra gent gran»

Divendres passat, el president de Protecció Civil de Sant Adrià de Besòs va signar una ajuda de l’Obra Social La Caixa per tirar endavant el projecte «Cuidem a la nostra gent gran». L’objectiu és instal·lar detectors de fum a domicilis de gent gran de més de 65 anys i persones amb discapacitat i/o mobilitat reduïda. Tal i com explica l’associació, «a mesura que envellim, els nostres cossos canvien. Els problemes amb la vista, la pèrdua d’audició, l’artritis, la demència i els efectes secundaris dels medicaments poden fer que sigui més difícil reaccionar davant d’un incendi».

De fet, destaquen que a partir dels 65 anys les persones tenen el doble de probabilitats de morir o lesionar-se a conseqüència d’un incendi. A més, el foc és el protagonista de 8 de cada 10 accidents a casa i la meitat dels afectats són persones de la tercera edat. «La solució, és instal·lar un detector de fum a casa,  alarmes extremadament sensibles i que emeten en senyal sonor molt potent. L’objectiu és reforçar la seguretat contra possibles incendis de la gent gran i que aquest col·lectiu pugui viure al seu entorn el major temps i amb la major seguretat possible», afirmen des de Protecció Civil adrianenca.

La implementació es farà en dues fases. La primera formativa amb personal qualificat especialista en la materia per a l’explicació i la sensibilització de com actuar en cas d’emergència i una segona fase a totes les persones interessades la de repartir i/o planificar la col·locació de les pròpies alarmes. Per arrivar a les màximes persones vulnerables possibles, farem coordinació amb els Serveis Socials dels Ajuntaments, centres de dies i llars del jubilat.

El projecte es posarà en funcionament el proper mes de setembre d’aquest any.

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles