21.3 C
Sant Adrià de Besòs
martes, junio 25, 2024
spot_img

Protecció Civil de Sant Adrià imparteix nous cursos per prevenir els incendis als pisos de la gent gran

L’Associació Adrianenca Voluntariat de Protecció Civil ha programat per aquest mes de maig dues xerrrades formatives dins del seu projecte «Cuidem a la nostra gent gran». Serand dilluns 13 de maig, a les 18 hores a pisos i apartaments tutelats. i el dimarts, 14 de maig, a les 18 hores a la Parròquia Sant Joan Baptista.

La prevenció d’incendis domèstics és l’objectiu del projecte “Cuidem a la nostra gent gran”, una iniciativa que amb el suport de la Fundació La Caixa és possible i podran lliurar detectors de fum a domicilis de persones de gent gran de 65 anys i persones amb discapacitat i/o mobilitat reduïda.

L’objectiu del present projecte sorgeix de la necessitat de generar, a través d’espais educatius i preventius, un projecte específic de prevenció, aprenentatge i potenciació de comportaments que ens ajudi a actuar davant d’un incendi domèstic.

L’entitat considera que generar un projecte específic en prevenció d’incendis pot generar nombrosos beneficis a la nostra societat, especialment per a les persones més vulnerables, com són les persones grans que viuen sols a casa, persones amb mobilitat reduïda o discapacitat.

A mesura que envellim, els nostres cossos canvien. Els problemes amb la vista, la pèrdua d’audició, l’artritis, la demència i els efectes secundaris dels medicaments poden fer que sigui més difícil reaccionar davant d’un incendi.

Necessitem considerar aquests canvis i els seus efectes a les nostres habilitats. En comparació amb la població en general, a partir dels 65 anys, les persones tenen el doble de probabilitats de morir o lesionar-se a conseqüència d’incendis.

Quan una persona gran que viu sola s’adoni que s’ha produït un incendi al seu domicili ja pot ser massa tard. Com hem esmentat anteriorment, el que busquem a través d’aquest projecte és posar fre a un problema que cada any afecta més ancians i persones vulnerables. I és que el foc és el protagonista de 8 de cada 10 accidents a casa i la meitat dels afectats són persones de la tercera edat.

La solució, és instal·lar un detector de fum a casa,  alarmes extremadament sensibles i que emeten en senyal sonor molt potent. L’objectiu és reforçar la seguretat contra possibles incendis de la gent gran i que aquest col·lectiu pugui viure al seu entorn el major temps i amb la major seguretat possible.Una mesura de protecció a la llar, que a molts països ja és obligatòria, és un petit aparell electrònic, el detector de fums, i el més comú en habitatge és el detector d’autònom alimentat mitjançant pila, això salva vides.

El projecte està en funcionament i ja s’han format a tots els casals de gent gran i centres de dia de Sant Adrià de Besòs i associacions de veïns. Ara ens dirigim també al vostre col·lectiu, considerant que pot ser essencial que coneguin de manera clara i senzilla consells d’autoprotecció.

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles