22.1 C
Sant Adrià de Besòs
martes, septiembre 21, 2021
spot_img

Molt bona Festa Major adrianencs i adrianenques!

Com sempre, després de les vacances d’estiu, s’apropa la nostra estimada Festa Major. Les nostres festes són un moment transcendental per la nostra ciutat, un moment per la cultura i per reivindicar tot allò que volem i som la ciutadania de Sant Adrià. Enguany, però, i de la mateixa manera de l’any passat, el govern local no té cap proposta alternativa per aquestes festes. Des de Sant Adrià en Comú, reivindiquem, com l’any anterior “que hagués estat un bon moment per recuperar algunes petites mostres de normalitat després de tants mesos que la vida social s’ha reduït i molt”.
Compartint l’estratègia i criteris per aturar la pandèmia de la Covid-19 i protegir a les persones, creiem que la falta d’iniciativa per part del govern municipal no és deu exclusivament a la situació actual. Aquesta falta d’encert la vam veure també amb la publicació per part del consistori d’una imatge del virus de la Covid-19 pilotant una avioneta o amb l’elecció dels mètodes per poder participar en les festes. No compartim tampoc el sistema de cita prèvia tal com s’ha organitzat enguany. El mètode triat per fer la reserva vulnera els drets d’accés a la informació de les persones en situació de vulnerabilitat i sense accés a les xarxes socials.
El govern ha deixat moltes preguntes sense respondre en un moment tan delicat com aquest: No s’han previst espais presencials per reservar entrades? Amb els aforaments reduïts es prioritzarà la gent empadronada a Sant Adrià? Quin és l’aforament de cada espai? Hi ha un màxim de reserves per persona? S’ha previst un transport gratuït per la gent amb diversitat funcional per accedir als espais centrals de Festa Major? S’ha tingut en compte la fragilitat de la tecnologia de l’Ajuntament i el col·lapse que pot significar obrir la reserva d’entrades a només 3 dies de l’inici de la Festa? Novament, manca d’informació, de previsió i de transparència.
A més tots els actes lúdics, festius o culturals tenen lloc al marge esquerre del riu Besòs? Al marge dret, podem veure només la inauguració de l’exposició «Vinyetes Migrants» al MHIC i la descoberta de les plaques a l’entrada del CAP La Mina. 4 activitats infantils i totes al marge esquerre. Per què no s’han programat activitats itinerants o desdoblament de les actuacions o activitats a càrrec de les entitats locals?
No deixa de sorprendre la ubicació de l’espai central. Primerament perquè està ubicat en una zona potencialment contaminada segons consta en el mapa que va treballar l’Ajuntament amb el Consorci del Besòs i entitats de la ciutat. No és admissible, amb les conseqüències que pot tenir, que es programin activitats en espais que no han estat analitzats ni descontaminats, si s’escau. D’altra banda, s’ha optat per un model de barraques i un “l’escenari jove» fora del nucli urbà. Creiem que aquest format afavoreix únicament a l’oci basat en el consum d’alcohol. Cal un model alternatiu, amb accions ciutadanes, recuperant activitats com la festa del Riu o el concurs fotogràfic.
Per tots aquest motiu reclamem des de ja una Comissió de Festa Major. Cal que a les festes participin els barris i entitats, per tant són necessaris processos participatius perquè la ciutadania pugui decidir. És necessari que les festes arribin a tots els barris de la ciutat, i ho han de fer amb un programa divers. Les festes són del poble!

Sant Adrià en Comú

Últims Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,571SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles