24.1 C
Sant Adrià de Besòs
miércoles, mayo 29, 2024
spot_img

“L’Ateneu és de tothom, l’Ateneu té un cor. És una entitat que mira per la gent, que l’escolta”

L’Esther Escartín Sabaté és la nova presidenta de l’Ateneu Adrianenc des del passat 15 de febrer. Tot i estar vinculada a l’entitat de tota la vida, ja que tant els avis, com els tiets, com els pares i com ella mateixa han estat socis, es troba en un moment de descobriment i estrena. L’any passat va començar a ajudar amb moltes ganes i il·lusió sense formar part de la junta, i quan va arribar el moment de renovar-la li van dir que ella seria la presidenta perfecta, pel que significava de canvi generacional i de gènere. Tothom va veure que era el moment que una dona jove es posés al capdavant de l’entitat cultural més antiga de la ciutat, que l’any vinent celebra el seu centenari. “Em van escollir. Suposo que per la meva manera de ser, que soc de Sant Adrià de tota la vida, soc una cara coneguda. Fa 19 anys que treballo de mestre d’infantil al Col·legi Sant Gabriel, hi ha passat molta gent de la ciutat per les meves mans, i quan em veuen també els hi fa il·lusió que estigui aquí a l’Ateneu. És una manera de captar més gent i que vegin que l’Ateneu és proper”, explica l’Esther.  

Al principi no ho va veure clar, però l’ajuda de la resta de la junta, on també està el seu company Xavier, que és el tresorer, li va donar la confiança per fer el pas. També l’ha ajudat molt l’antic president, l’Agustí Gallart. ”Quan era més jove pensava que l’Ateneu era cosa d’homes, però vaig veure que hi havia cada vegada més dones a la directiva”, comenta l’Esther. La nova junta és pràcticament paritària, amb persones amb experiència, presents ja a l’anterior directiva, i cares noves que treballen per modernitzar l’entitat i aconseguir que se l’estimi tothom. “Tenim un nou lema: com sempre, com mai abans”, explica la presidenta. Aquesta és la idea, cuidar el que es té, ser un far de la cultura catalana, però introduint noves idees per apropar l’Ateneu Adrianenc a tota la ciutadania, per fer-lo visible. “L’Ateneu és de tothom, l’Ateneu té un cor. És una entitat que mira per la gent, que l’escolta”.    

L’objectiu principal d’aquests primers mesos és fer molta difusió de les activitats que es duen a terme a l’Ateneu i les possibilitats per augmentar el ventall d’actes. Activitats ja consolidades com les sessions del Cinema Gaudí (el proper 14 de març es projectarà la pel·lícula “El mestre que va prometre el mar” amb la participació d’un dels documentalistes de la història, el Sergi Bernal), del Cinexic d’Òmnium pels més petits, les obres de teatre com la recuperada “Els pastorets”, les classes de sardanes, de català, etc. Ara volen obrir a altres tipus d’activitats com ara concerts, torneigs de dominó o d’escacs, exposicions de pintura, clubs de lectura, … “En les properes setmanes ens reunirem amb altres entitats, com els Castellers per veure si volen fer el taller que fan a Adrilàndia aquí també, amb els Samba-SO per fer tallers d’instruments o un escape room pels més petits. També hi ha gent que ve i ens diu que vol fer una exposició o participar en els grups de teatre. Tenim una llista molt llarga, i això és genial”, afirma Esther. Per ara està molt contenta per la resposta de la gent, de les administracions com el consistori de la ciutat, i de la resta d’entitats adrianenques.

De mica en mica anar fent activitats per obrir encara més l’Ateneu a la ciutadania, com ara recuperar la tradició de les festivitats, com Sant Jordi o el pròxim 8M, o fer excursions. Perquè entitats com l’Ateneu han d’estar vives, i això s’aconsegueix gràcies a la gent que hi forma part. Quan li preguntem com està de salut l’entitat en termes de socis i sòcies ens diu que tenen un problema. “La gent vol venir a les activitats, però els hi costa fer-se’n socis, i això ho hem de promoure, fer veure la gent que si són socis les activitats surten més econòmiques. Només són 50 euros l’any. A més, ara hem fet un nou carnet que surt el logo de la FAC (Federació Ateneus Catalunya) i el poden presentar i tenir descomptes al teatre, al Liceu, etc.”, comenta l’Esther. Sobretot necessiten gent jove, perquè el futur de l’Ateneu Adrianenc està a les seves mans. “Això deixa-ho clar. Necessitem que els joves vinguin i ens facin propostes, els escoltarem. Volem que tinguin un espai a Sant Adrià per poder expressar-se”, conclou l’Esther Escartín.    

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles