La Taula de recuperació aprova dues mesures noves per reactivar el teixit empresarial del municipi

Una línia d’ajuts als autònoms i petites empreses i la reducció d’un 25% de la taxa de reocllida d’emcombraries de les activitats industrials que es van paralitzar durant l’estat d’alarma.

0
740

La Taula de recuperació de l’Ajuntament de Sant Adrià ha aprovat dues mesures noves que tenen com objectiu la reactivació econòmica de la ciutat.

En primer lloc, una línia d’ajuts per compensar les pèrdues econòmiques de persones treballadores autònomes i de micro i petites empreses. Les subvencions seran com a màxim de 4.000 euros per beneficiari i empresa i aniran destinades a donar suport en les despeses següents: les salarials i de seguretat social de l’empresa; les derivades de la cura de les persones dependents a càrrec de l’autònom fetes a partir de la declaració de l’estat d’alarma; les generades per la implantació de mesures de seguretat i protecció de la salut en l’àmbit laboral, relacionades amb la COVID-19; les dels subministraments de serveis bàsics, comunicacions i assegurances; les inversions en teletreball i la formació professionalitzadora externa realitzada entre el 14 de març i el 31 de desembre (sempre que no s’hagi bonificat per altres vies). Les bases, amb els requisits i detalls de la convocatòria, es podran consultar properament al web municipal (www. sant-adria.net).

La segona mesura fa referència a la reducció d’un 25 % de la taxa de recollida d’escombraries comercials i industrials a totes aquelles activitats que es van paralitzar durant l’estat d’alarma i que per tant no van gaudir d’aquest servei durant aproximadament un trimestre. El període voluntari de pagament començarà el 31 d’agost fins al 30 d’octubre.

No s’aplicarà aquesta reducció als negocis que van continuar amb l’activitat durant l’estat d’alarma com ara farmàcies, estancs, bancs i entitats financeres, indústries i comerços d’alimentació (excepte els establiments d’alimentació de menys de 100 m2, com els forns amb degustació, que només van poder funcionar parcialment durant l’estat d’alarma).

La Taula de recuperació, òrgan de consens integrat per les i els portaveus de tots el grups municipals, l’alcalde, Joan Callau, i el regidor d’Hisenda, Pedro Rivero, es va crear el passat mes de juny arran de la crisi econòmica i social derivada de la COVID-19. L’objectiu és sumar esforços per a la protecció de les persones més desfavorides, el manteniment i foment de l’ocupació i del teixit econòmic.

Més informació: Sobre la línia d’ajuts econòmics per a persones treballadores autònomes i de micro i petites empreses. Promoció Econòmica. Secció de suport empresarial. Tel. 93 4622874 Sobre la reducció de la taxa de recollida d’escombraries comercials i industrials. Servei de Gestió Tributari.Tel. 93 3812004 ext. 4321/4322. rentas@sant-adria.net

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí