26.2 C
Sant Adrià de Besòs
domingo, julio 14, 2024
spot_img

La Planta de Valorització Energètica de TERSA renova l’autorització ambiental

TERSA, l’empresa especialitzada en la gestió de serveis ambientals i gestió de residus municipals, ha renovat l’autorització ambiental integrada (AAI) per a l’activitat consistent en la valorització energètica de residus municipals i residus industrials assimilables a residus municipals, al terme municipal de Sant Adrià de Besòs.

La Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat va iniciar d’ofici, el juliol de 2020, el procediment de renovació de l’autorització ambiental per donar compliment a l’article 62.1 de la Llei 20/2009 de prevenció i control ambiental de les activitats que es produeixen al territori. TERSA, que ja disposava de l’AAI des del 2007 i en va obtenir l’actualització, també, el 2014, va presentar tota la documentació requerida a l’administració, que l’ha analitzat i ha revisat tots els controls d’activitat de la planta. La renovació de l’AAI és un tràmit que s’emmarca dins dels procediments normals de control d’activitat i que certifica que el funcionament s’adequa al que marca la regulació vigent.

Al llarg la revisió de l’AAI, a més de la DGQA, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Agència de Residus de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua han revisat i informat favorablement sobre les instal·lacions i el funcionament de l’empresa. Al document s’hi destaquen les 37 millors tècniques disponibles aplicades i mesures d’eficiència energètica aplicades per TERSA per a la incineració de residus.

D’aquesta manera, s’avala de nou l’activitat de la Planta de Valorització Energètica i es reafirma el compliment de TERSA, que està participada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona, de la normativa i els estàndards establerts pels òrgans reguladors. La valorització energètica és una de les grans àrees d’actuació de l’empresa pública i, com a activitat, redueix de forma considerable el volum de residus i aprofita el seu poder calorífic per a generar energia, minimitzant així, el seu impacte ambiental.

Innovació tecnològica, l’aposta de TERSA

Per tal de millorar els seus processos i assolir els màxims estàndards d’eficiència i sostenibilitat ambiental, TERSA va posar en marxa el 2021 un nou sistema catalític a la Planta de Valorització Energètica (PVE) de Sant Adrià de Besòs amb l’objectiu guanyar eficiència i reduir el seu impacte sobre l’entorn.

Gràcies a la implementació del sistema catalític, una tecnologia puntera, s’han reduït d’un 50 % les emissions de NOx. Aquest projecte, que ha suposat una inversió de 18 milions d’euros, ha permès a Grup TERSA avançar-se dos anys al BREF, la nova normativa europea obligatòria a partir de 2023 que rebaixa el límit d’emissions d’òxids de nitrogen a 150 mg/Nm3 per a les plantes de valorització energètica ja existents.

Artículo anterior
Artículo siguiente

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles