20.2 C
Sant Adrià de Besòs
lunes, junio 17, 2024
spot_img

La fàbula dels nous pensionistes

Sembla ser que les pensions màximes superen els 3000 euros, no sé qui les cobrarà. Fa uns dies visito a un amic que que està en una residència i paga 2300 euros i se la paguen entre els seus tres fills. Em diu, a tu que t’agrada escriure podries enviar això perquè els polítics ho pensin una mica, no gaire, ja sabem que de pensar per a nosaltres no crec que sàpiguen molt.

Tal com estan desenvolupant-se les coses al món laboral difícilment podran a tenir unes pensions decents, dins de 25 anys i segurament no podran pagar-se una residència on acabar els últims anys de la vida. Fa un temps vaig escriure que a EUA havien trobat una solució.

Pel preu de 48 euros diaris podies estar en un vaixell amb les necessitats cobertes i amb l’avantatge que si mors puguin llançar-te al mar sense cap cost d’enterrament.

Aquesta solució segurament a Espanya no es pot realitzar ja que no podem assumir aquest cost. Però segurament hi ha una altra idea que es pot fer… És tots els que tinguin una edat molt avançada i no tinguin recursos podrien anar a la presó i els delinqüents a les residències d’ancians.

D’aquesta manera, els nostres ancians tindrien accés a una dutxa cada dia, a l’oci, passejos, medicaments, exàmens, dentals i metges regulars.

Rebrien cadires de rodes, etc. Rebrien els diners en comptes de pagar pel seu allotjament. Tindrien dret a la vigilància contínua per vídeo, per la qual cosa immediatament rebrien l’assistència després d’una caiguda o una altra emergència.

Tindrien un lloc especial per rebre a la seva família. Tindrien accés a una biblioteca, sala d’exercicis, teràpia física i espiritual, així com la piscina i fins i tot l’ensenyament gratuït. Pijames, sabates, sabatilles i assistència jurídica gratuïta sota petició.

Habitació, privada i segura per a tots, amb un pati d’exercicis, envoltat per un bell jardí. Cada home o dona d’edat tindria dret a un ordinador, televisor, ràdio i trucades il·limitades. Tindrien una «junta directiva» per escoltar les queixes.

Els delinqüents tindrien plats freds, es quedarien sols i sense vigilància. Les llums s’apagarien a les 20: 00 h. Tindrien dret a un bany a la «setmana», viurien en una petita habitació i per la qual haurien de pagar almenys 2000 € per mes, D’aquesta forma hi hauria justícia per a tots.

Josep Megias

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles