29.6 C
Sant Adrià de Besòs
sábado, agosto 13, 2022
spot_img

Iniciativa per potenciar el consum d’aliments saludables entre la població infantil del barri de La Mina

En el marc del projecte pilot de Prevenció i atenció a l’obesitat infantil, el Centre d’Atenció Primària (CAP) La Mina, amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, ha impulsat una iniciativa per incentivar el consum de fruita fresca i de temporada entre els infants i joves de les entitats i casals del barri.

Aquesta iniciativa comunitària fa arribar aquests aliments dels excedents de Mercabarna a entitats del barri que treballen amb uns 300 infants. El projecte, anomenat Estiu Saludable, ha començat amb una prova pilot de distribució i promoció del consum de fruita aquest mes de juliol i podria ampliar-se a la resta de l’any.

La fruita procedeix del Foodback, el centre aprofitament alimentari de Mercabarna, on els majoristes de Mercabarna lliuren els seus excedents de fruita i verdura fresca, per tal de donar una segona vida a aquests aliments en bon estat i reduir el malbaratament mitjançant la distribució a entitats socials i col·lectius vulnerables. El Foodback desenvolupa la seva operativa en aliança amb diferents actors socials clau com el Banc dels aliments i Formació i Treball, Creu Roja i Càritas, entre d’altres.

Les entitats del barri que se’n beneficien són: Plataforma d’Educació Social (PES) La Mina, Casal dels Infants del Besòs i La Mina, l’Associació Casal Infantil La Mina, i tres serveis del Consorci del Barri de la Mina: el servei d’orientació i atenció a famílies amb infants de 0-6 anys Fem Família, el servei socioeducatiu lúdic i familiar La Capsa dels Jocs i l’Espai Jove La Mina. Entre tots agrupen fins a 300 infants i les seves famílies.

Projecte de prevenció i atenció a l’obesitat infantil

Estiu Saludable es desenvolupa al barri de la Mina en el marc del nou model del Departament de Salut de prevenció i atenció de l’obesitat infantil. Abans d’estendre aquest model a altres zones, s’ha iniciat una prova pilot al barri de la Mina que, segons dades de l’ASPCAT, té la població amb major prevalença d’obesitat infantil registrada (23,4%), deu punts per sobre de la mitjana de Catalunya, amb un 13,3%.

El sobrepès i l’obesitat són problemes de salut greus, complexos i multifactorials que interfereixen en el creixement i desenvolupament dels infants, en el seu estat d’ànim, en el rendiment escolar i en les seves relacions socials i laborals futures.

Entre els factors que afavoreixen l’obesitat es troben comportaments relacionats amb la salut com la inactivitat física o el tipus d’alimentació, i determinants socials i ambientals com la situació socioeconòmica, el lloc de residència o el nivell educatiu, entre d’altres. Per aquest motiu, dintre del projecte de Prevenció i atenció a l’obesitat infantil, el CAP La Mina, amb el suport de l’ASPCAT, implementa accions comunitàries amb entitats i associacions del territori per a la promoció d’hàbits saludables relacionats amb l’alimentació, l’activitat física, el descans i les conductes socials com és el cas de la iniciativa Estiu Saludable per incentivar el consum de fruita fresca de temporada.

Artículo anteriorNecesitan una guerra, aunque sea fría
Artículo siguienteMapas rotos

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,622SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles