26.2 C
Sant Adrià de Besòs
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Grup TERSA s’adhereix al Club EMAS

Grup TERSA, l’empresa especialitzada en la gestió de serveis ambientals i que està participada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), s’ha adherit al Club EMAS, una associació privada sense ànim de lucre formada per empreses i organitzacions que tenen per objectiu promoure i vetllar per la millora contínua del seu comportament ambiental.

Com a empresa sòcia del Club EMAS, Grup TERSA podrà establir sinergies amb altres membres de l’organització, participar en diferents projectes i línies de treball, així com nodrir-se dels diferents recursos i formacions de l’associació. Les companyies i entitats del Club EMAS participen en el sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals (EMAS, per les sigles en anglès d’Eco-Management and Audit Scheme) per tal d’avaluar, millorar i fer públic el seu comportament ambiental. A més, l’organització dona suport als objectius de desenvolupament sostenibles (ODS) de les Nacions Unides i treballa per a implementar-los en les accions del seu dia a dia.

Aquesta adhesió s’emmarca dins del pla d’acció de responsabilitat social corporativa del Grup TERSA, que reforça així la seva voluntat de millora contínua de la gestió ambiental.

Renovació de la certificació EMAS

D’altra banda, Grup TERSA ha renovat, un any més, la certificació de registre al sistema comunitari de gestió i auditoria ambiental (EMAS). La certificació, que atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, reconeix aquelles organitzacions que han implantat un sistema de gestió mediambiental i que han adquirit un compromís de millora contínua que ha estat verificat mitjançant auditories independents.

La renovació de la certificació EMAS se suma a la renovació de l’Autorització Ambiental Integrada (AAI) per desenvolupar l’activitat consistent en la valorització energètica de residus municipals i residus industrials assimilables a residus municipals. La renovació de l’AAI de TERSA va avalar de nou la Planta de Valorització Energètica de Sant Adrià de Besòs després de la revisió de la DGQA, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Agència de Residus de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua, destacant-ne les 27 millors tècniques disponibles i les mesures d’eficiència energètica aplicades per TERSA per a la incineració de residus.

Es reafirma així el compromís de Grup TERSA per assolir els màxims estàndards d’eficiència i sostenibilitat ambiental atès que dona resposta als principals reptes als quals s’enfronten les organitzacions avui dia en aquesta matèria: l’ús eficient dels recursos, l’actuació contra l’emergència climàtica i la responsabilitat social corporativa.

Compromís amb una gestió transparent

Amb l’objectiu de donar a conèixer el comportament ambiental de l’empresa i fer valdre el seu compromís amb una gestió transparent de l’organització, Grup TERSA publica de forma anual les declaracions ambientals relacionades amb l’activitat de totes les empreses que formen part del Grup: TERSA, SEMESA, SIRESA i la Planta d’Aprofitament Energètic de Biogàs.

Les declaracions ambientals del Grup TERSA es poden consultar en aquest enllaç:

https://www.tersa.cat/ca-es/grup-tersa/transparencia/#Medi_Ambient

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles