28 C
Sant Adrià de Besòs
lunes, julio 22, 2024
spot_img

Estudi de la mobilitat a peu per Sant Adrià per definir la xarxa Metrominuto

La Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Adrià, ha elaborat un estudi que analitza la mobilitat a peu pel municipi de Sant Adrià de Besòs per tal de definir una xarxa de recorreguts de tipus Metrominuto.

El Metrominuto és un mapa on es visualitzen diferents rutes a peu de la ciutat, que ofereix informació de les distàncies i el temps que es triga en fer el recorregut caminant (a una velocitat d’entre 4 -5 km/h), amb un disseny similar a un plànol de metro.

L’estudi considera una cinquantena d’equipaments, edificis, punts d’interès, places, parcs i parades de transport públic ferroviari de la ciutat que ajuden a definir la xarxa, i es calculen les distàncies i el temps aproximat a peu entre aquests punts.

El document proposa tot un seguit d’eixos urbans per a la mobilitat a peu que creuen el municipi tant en sentit transversal com longitudinal:

Eixos transversals (paral·lels a la línia de costa)

  • Av. d’Eduard Maristany: 2.000 m – 25 minuts
  • Carrer Cristòfol Moura – Carrer de la Torrassa: 1.700 m – 22 minuts
  • Av. Pi i Margall – Rambla de Guipúscoa: 900 m – 12 minuts

Eixos longitudinals (paral·lels al riu Besòs)

  • Av. Joan XXIII – Carrer Santa Caterina – Av. de Catalunya – Av. de la Platja (marge esquerre): 1.600 m – 20 minuts / Av. de Catalunya – Av. de la Platja: 1.600 m – 20 minuts
  • Passeig de la Pollancreda – Passeig de la Rambleta – Carrer Olímpic – Parc Litoral (marge esquerre): 2.100 m – 27 minuts
  • Monument riu Besòs – Av. Catalana – Carrer de la Pau – Plaça del Fòrum (marge dret): 1.600 m – 20 minutsEls eixos més llargs poden suposar un temps a peu d’entre 20 i 30 minuts, mentre que la major part de desplaçaments estarien per sota dels 15 minuts.

Aquest estudi, a més d’aportar dades tècniques sobre el potencial de la mobilitat a peu a Sant Adrià, té com objectiu servir de base per promoure l’hàbit de caminar entre la ciutadania en els seus desplaçaments quotidians.

Últims Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles