ERC Baix Besòs finalitza la campanya del 14F en un acte amb Ernest Maragall i Diana Riba a Sant Adrià

Els republicans van realitzar el seu acte final de campanya, on van denunciar la judicialització de la política a l’estat espanyol, la repressió d’aquest i van emfatitzar la importància d’una victòria republicana a les eleccions catalanes del 14F.

0
51

El passat dijous 11 de febrer, ERC Baix Besòs va fer el seu acte final de campanya, amb la presència de l’Ernest Maragall, la Diana Riba, en Pol Carrión i l’Ana Balsera. L’acte va ser gravat en directe des de la plaça de la Vila de Sant Adrià de Besòs i retransmès pel compte de Facebook d’Esquerra Sant Adrià.

L’acte es va iniciar amb la intervenció d’en Pol Carrión, regidor i candidat per ERC a les eleccions, qui va agrair l’assistència tant presencial com virtual a l’acte i va insistir en la importància de la victòria republicana als comicis catalans: “Les eleccions de diumenge poden marcar un abans i un després en el futur de Catalunya, i només una victòria d’Esquerra Republicana és garantia perquè seguim avançant inexorablement cap a la llibertat del nostre país. Perquè som el partit que fa que les coses passin”.

L’Ana Balsera, candidata de la comarca per Esquerra Republicana, va iniciar el seu discurs fent èmfasi en els valors solidaris i d’acollida del territori català: “Jo sóc colomenca filla de la immigració. El nostre petit país i la nostra ciutat són terra d’acollida i solidaritat, de valors col·lectius i compartits. I és per això, com a filla d’immigrants, que estic tan orgullosa de ser catalana”. Balsera afegia: “Hi ha qui només viu de dividir, de repartir carnets de patriota, i ho sustenten en un pretext de puresa inexistent, que ens empetiteix i empobreix. Això a ERC no ho compartim en absolut. Nosaltres volem ser la síntesi d’aquest país i de la seva gent”. I, citant al president del partit Oriol Junqueras, deia: “es tracta d’assemblar-nos el més possible al poble que podem representar”.

Al torn de l’Ernest Maragall, regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, va parlar sobre les dificultats d’aquesta campanya electoral en situació de pandèmia. “No ha sigut senzill però ERC ha fet aquesta campanya a consciència, ha treballat fins al límit en aquest ambient dificil, i es notarà diumenge. L’actitud i diferència que representa ERC en la naturalesa, seguretat i confiança amb la ciutadania, es veurà reflectida a les urnes.” Maragall afegia: “Diumenge no acaba res, més aviat comença. Estem a punt de començar un nou període que ha de ser significativament diferent del que hem viscut fins ara. Estem aquí per conquerir el futur.”   

La Diana Riba, diputada pel partit republicà al Parlament Europeu, també va fer referència a les dificultats d’aquestes eleccions, i va insistir en la importància d’anar a votar a Esquerra Republicana diumenge. Riba va denunciar la judicialització política: “Aquesta decisió del TSJC que ens ha obligat aquest diumenge a anar a votar, amb el suport del Gobierno de España i del candidat Illa, demostra un cop més que la judicialització de la política i la repressió ha arribat a un punt que mai no ens haguéssim imaginat”. Sobre la repressió, afegia: “Sabem que la cara més visible de la repressió són els nostres presos, preses, exiliats i exiliades. Però també sabem que ells només són la punta d’un iceberg conformat per més de 3.000 represaliats per les seves ideologies.”

Riba va fer esment del cas d’en Pablo Hasel, raper, primer cantant pres a Europa per les seves lletres. “No tenim una altra alternativa que seguir, per aquells que s’hi han deixat la pell, la llibertat, i per les properes generacions. Esquerra Republicana no hem vingut a fer retrets ni insults, tot i la repressió. El nostre objectiu és fer política i fer-la bé, i demostrar cada dia que el nostre projecte és seriós, ètic, transparent i guanyador”.

Un cop acabada la retransmissió, el video de l’acte ha quedat penjat a la pàgina de Facebook d’Esquerra Sant Adrià, on també s’hi poden trobar la resta d’actes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here