24.2 C
Sant Adrià de Besòs
viernes, agosto 19, 2022
spot_img

Comença a funcionar el servei de recollida pneumàtica de Residus Sòlids Urbans per a les fraccions d’orgànica i resta a La Catalana

Aquesta setmana s’ha posat en marxa la primera fase del servei de recollida pneumàtica de Residus Sòlids Urbans (RSU) per a les fraccions de matèria Orgànica i Resta, mitjançant l’obertura de les bústies murals de façana a diverses comunitats del barri de La Catalana.

Aquesta actuació es desplegarà progressivament en tres fases, la segona s’iniciarà el 13 de juny i la tercera el 20 de juny.

FASE 1

C/ Cristóbal de Moura, 120-122-124-126
Av. La Catalana, 121-123-125-127
C/ Antoni Puigvert, 2-4-6-8
C/ Antoni Puigvert, 1-3-5

FASE 2

C/ Jardí de Can Tondo, 5-7
Av. La Catalana, 113-115-117-119
C/ Clara Campoamor, 3-5
C/ Clara Campoamor, 2-4-6-8

FASE 3

Av. La Catalana, 105-107
C/ Marta Mata, 1-3-5
Av. La Catalana, 101-103
C/ Mahatma Gandhi, 1-3-5

Les bústies es podran utilitzar des de les 8 del matí fins a les 22 h, tal i com estableix l’ordenança municipal de neteja viària i recollida de residus per tal de preservar el descans dels veïns i veïnes.

Imatge del díptic que es proporcionarà als veïns i veïnes del barri de la Catalana

L’Ajuntament ha enviat una circular informativa a les comunitats anunciant la posada en servei del sistema i donant algunes pautes generals d’ús:

  • Només s’han de depositar els residus de la fracció orgànica i resta.
  • Sempre amb bossa tancada (pes màxim de 10 kg). En el cas de la fracció orgànica s’aconsella utilitzar una bossa compostable.
  • No forçar mai l’entrada de la bossa a la bústia.
  • No abocar residus voluminosos, per aquests s’ha d’utilitzar el servei de recollida de mobles i trastos vells (dilluns a partir de les 20 h de la tarda al costat dels contenidors soterrats i recollida a partir de dimarts al matí) o els punts de deixalleria mòbil.
  • Tancar correctament la bústia després d’utilitzar-la.
  • Per a incidències del servei trucar al 629229987.

A més a més, informadors municipals estan visitant els habitatges de les comunitats per tal d’explicar el nou sistema de recollida, les normes d’ús i el funcionament mitjançant díptics.

D’altra banda, els contenidors de superfície d’orgànica i soterrats de resta, continuaran en servei al barri fins a nou avís.

La recollida pneumàtica millora la qualitat ambiental i redueix costos

Tenir implantat aquest sistema en el municipi ofereix la possibilitat d’assolir els reptes europeus i estatals respecte a sostenibilitat ambiental i la millora en la recollida selectiva de la generació de residus. L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs executa aquesta actuació com una acció per portar a lapràctica el compromís polític amb els signataris del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia i s’inclou dins del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES), amb l’objectiu d’assolir reduccions d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de com a mínim el 55%  l’any 2030 i la previsió d’assolir la neutralitat climàtica l’any 2050.

El sistema de recollida pneumàtica millora la qualitat ambiental de l’entorn reduint les emissions de Gasos d’Efecte hivernacle. Es calcula que pot estalviar el 40% de la petjada ecològica de totes les emissions produïdes en la recollida i transport de residus respecte el sistema tradicional de recollida mitjançant camions i contenidors, ja que només utilitza energia elèctrica i el transport final cap a la planta de valorització i tractament final.

Altres beneficis del sistema són la disminució del sorolli altres emissions a l’aire associades a la recollida convencional de residus per camions; l’alliberament de l’espai públic amb la retirada de contenidors; la millora de la seguretat vial i dels fluxos de trànsit; la millora de la imatge de la comunitat amb les bústies integrades i accessibles dins de l’arquitectura de l’edifici; l’ estalvi i optimització de recursos en el servei de recollida (eliminació d’itineraris de recollida i més recursos per a l’ús de vehicles de recollida del servei); la reducció de costos d’operació i manteniment donat que el servei es realitza de forma automàtica i permanent, i facilita l’estudi de dades (BIG DATA) i connectivitat a temps real.

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,622SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles