20.9 C
Sant Adrià de Besòs
lunes, septiembre 25, 2023
spot_img

Bones notícies sobre la qualitat de l’aire al barri de La Catalana

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va sol·licitar l’any passat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que realitzes una campanya de mesuraments al passeig Antonio Machado, al barri de la Catalana.

L’informe rebut en data 13 de juny de 2022 conclou que durant el període de mesurament, entre el 8 de novembre de 2021 i el 25 de gener de 2022, no s’han superat els valors de referència legislats de cap dels contaminants atmosfèrics mesurats.

El resultats obtinguts mostren que, tot i no sobrepassar el límit legislat, els contaminants que han presentat un tant per cent més elevat respecte el valor legislat han estat el diòxid de nitrogen (NO2) i les partícules PM10, aquests contaminants son generats tant per la indústria com pel trànsit rodat i la intrusió de pols d’origen africà en el cas de partícules.

Amb la unitat mòbil es  van fer mesuraments d’immissió en continu i durant 24h dels contaminants atmosfèrics següents: diòxid de sofre (SO2), sulfur d’hidrogen (H2S), monòxid de carboni (CO), diòxid de nitrogen (NO2) i ozó (O3). A part aquesta estació està equipada amb una estació meteorològica que mesura en continu dels següents paràmetres: temperatura, pressió atmosfèrica, radiació solar, direcció del vent, velocitat del vent, precipitació i humitat relativa.

Pel que fa a la resta de contaminants atmosfèrics, s’han pres mostres de les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 μm (PM10), de benzè (C6H6), i d’hidrocarburs aromàtics policíclics (HAP) mitjançant captadors manuals, tal i com estableix la legislació vigent per a aquests contaminants. En la fracció PM10 del material particulat s’han determinat els nivells de metalls pesants (Cd, Ni, A i Pb) i d’hidrocarburs aromàtics policíclics (HAPs).

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,634SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles