6.3 C
Sant Adrià de Besòs
lunes, diciembre 6, 2021
spot_img

Barnabitas engega una nova edició de la seva campanya «Cap nen sense joguina»

L’Associació Juvenil Barnabitas prepara una nova edició de la seva tradicional campanya “Cap nen sense joguines”, una iniciativa en la que recullen joguines perquè els nens i nenes de famílies sense recursos puguin jugar aquest Nadal i passar uns dies menys frisos. Al gener, pocs dies abans de la nit de Reis, es durà a terme un acte en el que els infants rebran les joguines recaptades de la mà de Ses Majestats els Reis d’Orient.
Enguany, com va passar el 2020, degut a la Covid19 i per raons d’higiene i atenent a les recomanacions de sanitat, les joguines donades hauran de ser noves. La seu de Barnabitas, a la Plaça Mossèn Anton, 7, del barri de Sant Joan Baptista de Sant Adrià de Besòs, romandrà oberta de dilluns a divendres, de 8 a 14 hores perquè tothom qui vulgui pugui participar en aquesta campanya amb alguna donació.

La voluntat de Barnabitas és fer d’aquest proper 2022 un punt d’inflexió en el desenvolupament del projecte. Per una banda, es pretén ampliar el nombre i el perfil d’infants i famílies beneficiàries. Les circumstàncies socioeconòmiques actuals comporten que cada cop més famílies del barri de Sant Joan Baptista els hi resulti dificultós afrontar el Nadal i per tant, cada cop són més els infants que no reben cap joguina per Reis. Fins i tot, en les famílies que participen en altres projectes de l’entitat, cada cop és més freqüent que es donin dificultats per cobrir les quotes de material a les escoles. Per aconseguir-ho, volen ampliar la xarxa d’entitats, serveis i comerços per fer la major difusió de la campanya «Cap nen sense joguina».

L’associació està oberta de dilluns a dissabte i consta de diversos projectes: Centre Obert, Aula Oberta i Estudi Assistit, quatre equips de Futbol Sala inscrits a la Lliga del Consell Esportiu i un equip d’Escola de futbol, Esplai de dissabtes, Alfabetització en castellà per a mares, Punt Jove i Tallers Educatius Familiars, projecte intergeneracional “Renovem” mitjançant les noves tecnologies de la comunicació, projecte Prosocial i servei Matern Infantil 0-3 anys i Ludoteca. A més, el centre participa activament i organitza activitats i festes no només al barri sinó també a la resta de la ciutat.

Com a objectius generals s’intenta dotar els infants de rutines, límits, normes i hàbits saludables, millorar les seves habilitats socials i personals, els aprenentatges bàsics i les competències vinculades a partir de les tasques escolars i millorar els aspectes d’higiene, de salut i d’alimentació dels infants. Al final de la sessió, es fa la valoració de la tarda i s’acomiada els infants.

L’associació és un centre inclusor i acull a infants i joves que busquen una activitat extraescolar en el marc del lleure educatiu. Així, a més dels infants derivats de serveis socials, també participen infants del programa CaixaPROINFÀNCIA i/o DGAIA.

Últims Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,592SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles