17.5 C
Sant Adrià de Besòs
miércoles, marzo 29, 2023
spot_img

Barnabitas engega un nou projecte social d’educació viària

L’Associació Juvenil Barnabitas posa en marxa un nou projecte que té en l’educació viària, la implicació al territori, la inclusió i el treball comunitari els pilars bàsics amb l’objectiu de millorar l’entorn dels participants i fomentar un model de ciutadania activa i participativa. L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de l’alcaldessa adrianenca, Filo Cañete, la directora de l’Àrea de negocis del Besòs de Caixabank, Carme García, qui va estar acompanyada per la Blanca Pérez, directora de l’oficina 0329, i de Francesc Sala, a més d’Àlex Plana, Property Mànager-Catalunya de Vivenio, el director de relacions institucionals i de la xarxa de centres socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés. Rafa Ruiz, la regidora d’infància i joventut, Míriam Chacón, i la cap d’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Adrià, Montse Campama.

Tal com expliquen des de l’entitat adrianenca, aquest projecte “d’educació viària neix a partir de diverses necessitats molt presents a la societat que s’agreugen en el nostre context socioeducatiu, de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. Aquestes necessitats responen a grans àmbits com l’educació viària, la mobilitat i l’exclusió social i la seva imbricació amb altres conceptes de gran rellevància actual com són la sostenibilitat, la igualtat d’oportunitats, l’accés a la cultura, els valors o la salut. A la població amb què treballem, trobem mancances i vulnerabilitat sociocultural. El servei d’educació viària pot donar l’oportunitat als infants de tenir accés a un espai inclusiu d’aprenentatge significatiu útil en el dia a dia i en la vida diària, que els permeti adquirir l’experiència tècnica apropiada, prenent consciència a més de la seva responsabilitat a la vida social i millorant, de forma activa, les condicions de la circulació”.

Aquest projecte ofereix una oportunitat única i inclusiva als infants i a les seves famílies, per treballar de manera transversal múltiples necessitats que amenacen la seva inclusió i la seva igualtat en l’accés d’oportunitats. Té com a eix principal la creació d’un espai d’educació viària on, de manera lúdica, els participants podran explorar el seu entorn, descobrint noves maneres d’aprofitar el territori, aprenent a coordinar les seves accions i desplaçaments en la via pública, resolent imprevistos, planificant, respectant als altres i entenent la ciutat com un espai compartit en el qual també cal conviure de manera respectuosa i solidària. Com a alguns dels objectius de la iniciativa, destaca fomentar l’oci i el temps compartit en família a partir de l’ús de la bicicleta i afavorir l’ús d’espais lúdics i educatius del territori com és el circuit d’educació vial del Parc Fluvial del Besòs.

Últims Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,626SeguidoresSeguir
0SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles